För studenter 14–18 år
UK - more than OK!

High School i Storbritannien

Classic/Select
Ålder 16-18

Historia, tradition och monument. Det senaste inom musik, film och mode. Vackra byar, vita klippor och soliga stränder. Enligt många har de världens bästa fotbollsliga, och här hittar du världsberömda städer som London, Oxford och Edinburgh. Storbritannien har verkligen allt.

High School Classic

High School Classic är det klassiska utbytesprogrammet som de flesta av våra studenter väljer. Det är det perfekta programmet för dig som vill ha en genuin High School-upplevelse och är öppen för alla de överraskningar som det innebär. Såhär fungerar det: Baserat på din profil matchar vi dig med en värdfamilj och en skola. Och det bästa av allt är att det kan vara var som helst i Storbritannien, från den charmiga engelska landsbygden till de skotska bergen! Om du är ute efter ett äventyr och är öppen för överraskningar under ditt High School-utbyte är detta programmet för dig.

High School Select

Ta full kontroll över ditt High School-utbyte med STS High School Select. Kanske vet du redan vad du vill få ut av din tid utomlands. Med vårt program High School Select skräddarsyr du ditt High School-utbyte så det passar dina behov och önskemål perfekt, och du kan välja den plats och skola som känns bäst för dig. Vad sägs om de vackra walesiska landskapen? Eller en kuststad som Brighton eller Bournemouth? Eller varför inte välja storstaden och bo i utkanten av London, en av världens bästa städer?

Vi arbetar med noga utvalda skolor på några av landets mest spektakulära platser, alla med hög akademisk standard och fantastiska läromiljöer. Det finns olika typer av skolor som alla är specialiserade inom olika ämnen och erbjuder olika aktiviteter, klubbar och möjligheter. Berätta för oss vad som är viktigast för dig, så ska vi se till att du får uppleva precis det.

Anmäl dig till ett infomöte

Ladda ner vår broschyr!

Läs allt om STS High School, om våra destinationer och din tid utomlands som kommer bli ditt livs äventyr! Fyll i formuläret nedan så kommer det ett mejl med vår digitala broschyr till dig.

Om Storbritannien

Att vara utbytesstudent i Storbritannien är den perfekta kombinationen av en utmärkt utbildning och massor av nöjen och aktiviteter. Du kommer att lära känna ett underbart land med fantastiska människor. Och var lär du dig engelska bäst och får den härliga brittiska accenten om inte i Storbritannien? Ett år i Storbritannien har mycket att erbjuda, oavsett om du bor på landsbygden eller i en av de större städerna.

Befolkning: 65 miljoner
Riksdelar: England, Skottland, Wales och Nordirland
Yta: 243 610 km2
Huvudstad: London
Statsskick: Parlamentarisk demokrati med den regerande monarken som statsöverhuvud
Språk: Engelska
Valuta: Brittiska pund
Landskod: +44

Utmärkt utbildning i Storbritannien

Det brittiska utbildningssystemet har gott rykte och ses ofta som ett av världens bästa. Ett utmärkt val för ditt high school-utbyte! Det är självklart perfekt om du vill satsa på att förbättra din engelska. Gymnasieskolan ser lite annorlunda ut i England och Skottland. I England ansluter de flesta utbyteselever sig under något av de två sista läsåren, som kallas Sixth Form, där eleverna förbereder sig för de så kallade A-levels. Du väljer tre eller fyra huvudämnen och studerar dem djupgående. I Skottland kallas dessa år Senior Phase (S4 and S5). I detta skolsystem läser eleverna fler ämnen (vanligtvis fem eller sex) för en mer balanserad men mindre specialiserad utbildning.

Ett år att minnas hela livet

Även skolåret är annorlunda i engelska och skotska skolor: I Skottland börjar året vanligtvis i mitten av augusti, medan det i England brukar starta i början av september. Var därför noga med att ta reda på när just din skola startar och har lov. Många skolor kräver att eleverna bär skoluniform, och du förväntas tilltala lärarna med Sir, Mr, Mrs eller Miss. Det kan vara striktare än vad du är van vid, men det är bra för studiedisciplinen. Det finns även så mycket mer än att bara plugga i hela skolupplevelsen. Skolor i Storbritannien erbjuder en hel mängd aktiviteter utanför läroplanen som sporter, musik, konst, kultur- och akademiska klubbar. Ditt utbytesår i Storbritannien kommer att ge dig fina minnen för resten av livet.

Välkommen hem!

Britterna är kända för att vara artiga och omtänksamma. Din noggrant utvalda och engagerade värdfamilj kommer att ta hand om dig på bästa sätt. De kommer antagligen uppmuntra dig att ta mycket ansvar och hjälpa dig att växa som person. När du blir en del av en brittisk familj får du en unik inblick i kulturen, traditionerna och den brittiska livsstilen.

Mycket skratt och skoj i familjen

Alla familjer har självklart sina egna favoritaktiviteter och blir glada om du vill vara med. Ni kanske äter engelsk frukost och ser en Premier League-match på lördagar. Du får troligen smaka te och scones och kanske Yorkshire pudding.

I början kan du stå frågande inför heltäckningsmattan i badrummet eller annat du aldrig sett förut. När samtalet rör reglerna för cricket så kan du få svårt att hänga med. Men med tiden kommer du snart att förstå vad som sägs och fatta galoppen. Dessutom kommer det att bli gott om skratt – britterna har ett utmärkt sinne för humor.

Get the real stories from our students

Snabbfakta

 • Vem kan åka: 16–18 år vid ankomst
 • Avresemånad: september/januari
 • Språkkrav: goda kunskaper i engelska
 • Visum: nej
 • Förberedelsekurs: ja, STS Welcome Camp ingår
 • Skolår: Skottland: aug–juni/juli. England: sept–juni/juli
 • Skoltid per vecka: ca 35 h
 • Ämnen: du väljer inriktning (viss förkunskap krävs)
 • Resor i landet: Följ med på en weekend-resa till London. Kontakta oss för mer information.
Jag önskar nästan att jag kunde stanna här för alltid. England har verkligen blivit mitt nya hem! / Zara Ohlsson

Efter lektionstid

Vad gör man förutom läxorna? Oroa dig inte, det finns gott om saker att göra på fritiden. Alla aktiviteter äger rum utanför skolan, så det finns otroligt många saker att välja mellan. Storbritannien är rätta platsen för mode, musik, kultur och sport. Gå på museer, ta en dansklass eller en ridtur – ditt intresse får styra!

Musik från Storbritannien

Mängder av kända artister, producenter och låtskrivare kommer från Storbritannien. Om du gillar musik ska du passa på att utveckla ditt intresse och utforska nya stilar under ditt utbytesår. Skaffa biljetter till en konsert eller gå med i ett band med de nya vännerna.

För sportälskaren

Fotboll är Storbritanniens största sport. Det finns många lag på hög nivå, och rivaliteten mellan städer är verkligen påtaglig. Även om du inte vill spela själv så ska du se till att se åtminstone en match, hemma eller kanske live. Vill du satsa på något typiskt brittiskt är det cricket eller rugby som gäller.

Följ med oss på en rundtur

Under ditt år i Storbritannien håller din områdesrepresentant dig uppdaterad om våra resor. Utbudet av resor kan variera utifrån var du bor. Du får eventuellt chans att besöka Land’s End i Cornwall, följa med oss till Skottland eller tillbringa en helg i London. Alla resor kostar extra.

Welcome Camp i Europa

Ditt utbyte börjar med vårt roliga Welcome Camp i Europa! På Welcome Camp får du den bästa tänkbara starten på ditt utbyte och den är fullspäckad med sightseeing, seminarier, nya vänner och mycket skoj.

Detta ingår

 • Resa tur och retur med tåg eller flyg
 • Boende i en värdfamilj
 • Helpension i värdfamilj
 • Skolplats i en lokal high school
 • Personlig service och kontaktperson i både hemland och värdland
 • STS Welcome Camp (gäller ej resa på våren)
 • Avresemöte i ditt hemland
 • Jourservice dygnet runt
 • Kostnadsfri intervju
 • Möten och material för att förbereda dig och dina föräldrar
 • STS-ryggsäck
 • STS-diplom

Priser

High School Classic programmet i Storbritannien ger dig möjligheten att genomföra ditt utbyte i England eller Skottland. Priset kan variera beroende på vilket destination du väljer. Kontakta oss för att bekräfta priset på det program du är intresserad av. Hör gärna av dig om du är intresserad av ett kortare program än 5 månader, det går att lösa till de flesta destinationerna!

Längd
Period
År
Pris
1 Term
Höst
2025
Från 159 500 kr
1 termin
Vår
2025
Från 169 500 kr
1 Term
Höst
2024
Från 159 500 kr

Ansök

Välkommen med din ansökan till ett high school-år. Första steget i din ansökan är en kostnadsfri och icke bindande intervju tillsammans med en av våra intervjuledare. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Om dig/studenten

Vårdnadshavare