För studenter 14–18 år
Du är trygg och säker

Vi finns här för dig

Oavsett vart du väljer att resa så finns vi här för dig under hela ditt utbytesår. Vi tar hand om ditt researrangemang och ser till att du är väl förberedd när det är dags för avfärd. När du är på plats finns vi hela tiden där för dig genom både din värdfamilj, våra lokala koordinatorer och såklart via telefon.

Områdesrepresentant

När du kommer fram till din slutdestination finns det alltid en lokal kontaktperson, en "områdesrepresentant" eller din lokala koordinator i området. Det är någon som känner till området och finns där om du skulle behöva hjälp. Ni träffas regelbundet under året. Läs gärna vår intervju med Lucas som arbetar som lokal koordinator.

Din värdfamilj kan hjälpa dig med introduktionen i skolan och att få kontakt med andra utbytesstudenter. Om dina föräldrar har frågor när du är borta är det enklast för dem att ringa direkt till oss på STS.

Ring oss när du vill

Du är viktig för oss och vi värnar om dig och bryr oss. Vi vill att du ska veta att du alltid kan kontakta oss. Innan avresa får du ett journummer som du kan använda för att nå oss efter kontorstid, dygnet runt. Det är tryggt och bekvämt.

Se mer - Vi ger oss ut på resor tillsammans

Ibland behöver vi alla ha lite ledigt från skola och läxor. Därför anordnar vi resor för alla våra utbytesstudenter i många av våra värdländer så att du får möjligheten att uppleva mer av ditt nya land. Du får mer information och alla nödvändiga uppgifter av områdesrepresentanten. Resorna ingår inte i programavgiften och varierar från land till land.

Läs om alla de olika länderna här