För studenter 14–18 år
Bella Italia!

High School i Italien

Classic
Ålder 15-18

Frågar du en italienare varför du ska komma till Italien får du troligen höra att landet har den bästa maten, det vackraste språket, den mest imponerande kulturen och fotbollslag i världsklass. Det är svårt att inte hålla med. Det här landet har verkligen mycket att erbjuda.

High School Classic

High School Classic är det klassiska utbytesprogrammet som de flesta av våra studenter väljer. Det är det perfekta programmet för dig som vill ha en genuin High School-upplevelse och är öppen för alla de överraskningar som det innebär. Såhär fungerar det: Baserat på din profil matchar vi dig med en värdfamilj och en skola. Och det bästa av allt är att det kan vara var som helst i Italien, från den vackra landsbygden till de historiska platserna! Om du är ute efter ett äventyr och är öppen för överraskningar under ditt High School-utbyte är detta programmet för dig.

Anmäl dig till ett infomöte

Ladda ner vår broschyr!

Läs allt om STS High School, om våra destinationer och din tid utomlands som kommer bli ditt livs äventyr! Fyll i formuläret nedan så kommer det ett mejl med vår digitala broschyr till dig.

Alla vägar bär till Rom

Det finns många fantastiska städer, som Milano, Venedig, Florens och självklart Rom. Landsbygden är full av vackra platser, och landet har ett ljuvligt klimat. Du får uppleva strandliv vid Medelhavet och vintersport i bergen.

Live, love, laugh i Italien

Du får snabbt nya vänner i klassen. Italienarna är väldigt lättsamma och utåtriktade och vet hur man njuter av livet. Kicka lite boll, drick cappuccino på café, prata med dina nya vänner, älska livet! Till det kommer modet och alla butiker ... Om du gillar bra shopping är det till Italien du ska åka.

Befolkning: 61 miljoner
Huvudstad: Rom
Yta: 301 000 km2
Språk: Italienska
Valuta: Euro
Landskod: +39

High school på italienskt vis

High school i Italien omfattar årskurs nio till tretton och kallas Scuola Secondaria Superiore. De flesta utbytesstudenter placeras i årskurs elva eller tolv, ofta i en klass med naturvetenskaplig eller språklig inriktning. Det är väldigt givande att gå i en italiensk klass på den här nivån. Ta chansen och prova high school på italienskt vis!

En skoldag i Italien

Skolan i Italien är relativt strikt, men man bär ingen skoluniform. Dina lärare förväntar sig att du under skoltid har fullt fokus på studierna. Det finns dock inga språkkrav för att bli antagen. Vi rekommenderar däremot att du har vissa baskunskaper i språket för att kunna förstå vad lärarna säger. Allt kommer att ske på italienska och rätt som det är du också börja tänka på italienska. Otroligt, men sant.

Skolveckan pågår mellan måndag och lördag, men skoldagarna är relativt korta. Du brukar sluta vid lunch, och då äter du hemma med värdfamiljen. Måltider med familjen är viktiga i Italien!

Känn dig som hemma

När du är utbytesstudent i Italien märker du snart att familjen är väldigt, väldigt viktig för italienare. Våra varma och omtänksamma värdfamiljer är noga utvalda och ser fram mot att öppna sina hjärtan för dig. De är så stolta över sin kultur och längtar efter att visa dig hur man lever i Italien.

Samtal och middagar

Italienare brukar vara pratsamma och öppna. De gillar att prata om i princip allt möjligt, både högt och lågt. Det kommer att främja dina språkkunskaper och du förbättrar snabbt din italienska. Du kommer utan att tänka på det att lära dig nya ord och uttryck hemma hos din familj.

Många samtal äger rum runt matbordet, kanske äter ni pasta eller pizza, maten är även en väldigt viktig del av den italienska kulturen. Du kommer snart att inse att du inte har smakat riktig pasta förrän du har ätit en hemlagad italiensk måltid.

Yay, we’re on TikTok!

Snabbfakta

 • Vem kan åka: 15–18 år vid ankomst
 • Avresemånad: september/januari
 • Visum: nej
 • Förberedelsekurs: ja, STS Welcome Camp ingår
 • Skolår: september–juni
 • Skoltid per vecka: ca 30 h
 • Ämnen: vissa skolor erbjuder extra italienska, litteratur, konst och engelska
 • Resor i landet: Följ med till Rom eller Toscana. Kontakta oss för mer information.

Efter skoltid

Många av dina nya vänner ägnar sig säkert åt någon typ av sport. Som du säkert anat, är fotboll väldigt populärt i hela landet. Även om du inte spelar själv, är det häftigt att gå på en match i serie A. Simning, volleyboll eller att träna på gym är också populärt. I norra Italien, nära Alperna och Dolomiterna, är det vanligt att åka skidor, särskilt utförsåkning.

Bästa shoppingen

Du måste inte gilla sport för att trivas i Italien. Italienare tycker mycket om att umgås och visar dig gärna sina favoritplatser och inte minst sitt mode! Dina nya vänner kan ta dig med till områdets bästa gallerior och visa dig sina favoritbutiker, du finner dem garanterat inte i Sverige.

Dags för en kaffe

Ibland vill du bara ha det lugnt och skönt. Häng med dina vänner på café! Italienarna kan kaffe. Du kan få en perfekt espresso, cappuccino eller macchiato överallt. Men kom ihåg att om du beställer en latte i Italien lär du få ett glas mjölk, eftersom latte är det italienska ordet för mjölk.

Welcome Camp i Europa

Ditt utbyte börjar med vårt roliga Welcome Camp i Europa! På Welcome Camp får du den bästa tänkbara starten på ditt utbyte och den är fullspäckad med sightseeing, seminarier, nya vänner och mycket skoj.

Detta ingår

 • Resa tur och retur med tåg eller flyg
 • Boende i en värdfamilj
 • Helpension i värdfamilj
 • Skolplats i en lokal high school
 • Personlig service och kontaktperson i både hemland och värdland
 • STS Welcome Camp
 • Avresemöte i ditt hemland
 • Jourservice dygnet runt
 • Kostnadsfri intervju
 • Möten och material för att förbereda dig och dina föräldrar
 • STS-ryggsäck
 • STS-diplom

Tillval

Har du en del av Italien som är speciell för dig? Om det är så har du möjlighet att i din ansökan önska dig var du vill tillbringa ditt high school-utbyte.

Priser

Hör gärna av dig om du är intresserad av ett kortare program än 5 månader, det går att lösa till de flesta destinationerna!

Längd
Period
År
Pris
5 månader
Höst
2024
Från 114 500 kr
10 månader
Höst
2024
Från 129 500 kr
5 månader
Vår
2025
Från 114 500 kr
10 månader
Vår
2025
Från 129 500 kr
5 månader
Höst
2025
Från 114 500 kr
10 månader
Höst
2025
Från 129 500 kr

Ansök

Välkommen med din ansökan till ett high school-år. Första steget i din ansökan är en kostnadsfri och icke bindande intervju tillsammans med en av våra intervjuledare. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Om dig/studenten

Vårdnadshavare