För studenter 14–18 år
Minnen för livet

När du kommer hem från ditt utbytesår

Inom 10 dagar efter att skolan slutat kommer du att återvända hem. Vänner och familj kommer troligen betrakta dig som någon annan än den person som åkte iväg eftersom du har fått nya perspektiv och du kommer att ha förändrats. Dina föräldrar kommer också att märka att du blivit mer självständig och dina vänner vill höra om allt du upplevt.

Vissa studenter upplever en slags omvänd kulturchock när de är hemma, där de saknar sin värdfamilj och värdlandets kultur. Ett tips är att fortsätta att hålla kontakten med värdlandet och dina nya vänner, men också att delta på våra informationsmöten för nya studenter och liknande genom att bli STS ambassadör.

Du kan också arbeta som Lokal koordinator eller kanske vill du arbeta tillsammans med oss på STS och ge fler chansen till sitt livs resa? Här kan du kolla in våra lediga jobb och chansen till att eventuellt praktisera hos oss.

Och kom ihåg: ”don't cry because it's over, smile because it happened."

Din feedback är viktig för oss!

Vi vill gärna veta hur du har haft det när du varit i väg på ditt utbytesår och din åsikt är viktig för oss. När du har kommit hem igen kommer du att få ett e-postmeddelande från oss med en rad frågor om din upplevelse. Dina kommentarer är av stort värde för att vi ska kunna förfina och förbättra oss ännu mer på vårt arbete och det är till nytta för framtida utbytesstudenter.