För studenter 14–18 år
Din ansökan

Så här går din ansökan till

#1 Ansök online

Alltihop startar med din dröm. Sänd in din ansökan så hittar vi tillsammans det utbytesprogram som passar perfekt för dig. Vi har kostnadsfri vägledning och du kan ringa oss flera gånger innan du bestämmer dig.

Tänk på att ansöka i god tid för att försäkra dig om en plats. En sen ansökan kan också innebära en extra avgift.

#2 Intervju – du är antagen

Efter din kostnadsfria, icke bindande, intervju med oss får du den stora nyheten: du är antagen! Våra high school experter kommer att leda dig genom de följande stegen i ansökningsprocessen. Låt det roliga börja!

Bra att veta är att det slutliga godkännandet av en elev till gymnasieprogrammet i ett annat land ligger i slutändan på värdlandets offentliga eller privata skolmyndigheter, STS-kontor och STS-partnerorganisationer utomlands. Först när alla kriterier är uppfyllda är avresan till det land som deltagaren valt garanterad.

#3 Väntan och förberedelser

Nu blir det lite väntan. Perfekt tid för förberedelser. Läs in dig på ditt värdland, ställ dina frågor till oss och gå på vårt avresemöte. Under den här tiden kommer vi be dig att införskaffa ett läkarintyg, ta nödvändiga vaccinationer, skriva ett personligt brev, kanske göra en videohälsning och få underskrifter från din nuvarande skola med mera. I vissa fall påbörjas även din visumansökan i detta läge. När det väl är dags att söka visum finns vi här för att guida dig genom processen, men du måste ansöka om ditt visum själv eftersom det är en personlig handling. Vi finns alltid tillgängliga och du får alla hjälp du behöver.

Vi kan också hjälpa dig få kontakt med våra tidigare studenter. De kommer att ge sina bästa råd och berätta allt för dig om sin tid som utbytesstudenter.

Några månader innan avresa kommer vi även att bjuda in dig till ett informationsmöte där vi går igenom i detalj allt du behöver veta inför din avresa och inför ditt utbytesår. På detta möte får du gärna ta med dina föräldrar också, då ni kommer att möta andra studenter och föräldrar. Det är också bra tillfälle att ställa era frågor om det spännande äventyr som väntar.

#4 Du har fått din värdfamilj

Dags för fler goda nyheter för nu har vi hittat en värdfamilj till dig. Lär gärna känna dem lite bättre med hjälp av Facetime, Messenger, e-post eller andra digitala kanaler. Att lära känna varandra redan innan avfärd är en perfekt förberedelse.

Nu kan det också vara läge att börja fundera på vad du ska ha med dig. Men tänk på att inte packa för mycket! Du kommer att vilja köpa en hel del kläder och andra saker när du är i väg. Läs mer om våra åtta tips om saker att lägga ner i resväskan.

#5 Dags för avresa

Nu är det dags att ge sig i väg! Vi bokar dina tåg- eller flygbiljetter till din destination.

Ett Welcome Camp är på nästan alla destinationer inkluderat i programavgiften om du åker med start under hösten. Din värdfamilj och din lokala representant kommer att stå redo för att välkomna dig och ge dig bästa möjliga kulturella utbyte. Enjoy!

Bara ett samtal bort

Du kan alltid ringa till oss eller skicka e-post. Vi är här för att svara på alla dina frågor och vi hjälper dig mer än gärna. Kontakta oss här.