För studenter 14–18 år
Vem kan resa på utbytesår?

Vem kan ansöka för ett utbytesår?

Ett år som utbytesstudent innebär stora möjligheter. Det viktigaste är att du är nyfiken och har ett öppet sinne. På så vis kommer du att få uppleva fantastiskt många nya saker som du aldrig skulle fått uppleva hemma.

Allergier och sjukdomar behöver inte vara ett hinder, men det är viktigt för oss att du berättar om du har det för att kunna hitta en familj och skola som kan bemöta dina behov. Tänk också på att vissa länder kräver vaccinationer för du ska accepteras i destinationslandet.

Hur gammal får jag vara?

Oftast måste du vara mellan 14 och 18 år när du påbörjar utbytesåret, men det kan variera beroende på skolsystemet i olika länder. Du hittar mer information på sidorna för det land du är intresserad av. Tänk på att det kan tillkomma extra avgifter om du hunnit fylla 18 år.

Vilka språkkunskaper behövs?

Grundläggande engelska behövs för alla våra destinationer. Det innebär att du ska kunna tala, läsa och skriva grundläggande engelska. I icke-engelskspråkiga länder varierar kraven. Du hittar all information du behöver på sidorna som beskriver landet du är intresserad av.

Du behöver också ha en godkänd intervju tillsammans med oss och på vissa destinationer krävs ett extra onlinetest eller Skype-intervju.

Vilka betyg krävs?

För att bli antagen måste du ha minst E i alla ämnen och ha läst på heltid året innan du reser. Har du lägre betyg i något ämne kontaktar du oss så vi kan göra en individuell bedömning. Vi gör alltid allt vi kan för att hjälpa så många som möjligt att få uppleva ett utbytesår utomlands.

Frågor? Hör av dig till oss!