För studenter 14–18 år
Vi har programmet för dig

Välj mellan Classic och Select

Ett utbytesår är en språngbräda till att nå din fulla potential och din framtid ligger i dina händer. Valet att åka ett år utomlands i unga år och gå på high school är mycket lärorikt och de som åker talar ofta om att det var det bästa år de haft.

STS High School Classic är det traditionella utbytesprogrammet på high school-nivå som de allra flesta av våra studenter väljer. Det är det perfekta programmet för dig som vill få en äkta high school-upplevelse utomlands. Du placeras i en värdfamilj i det land du valt och du blir genast en del av din familj som du snart kallar din egen. Du går på en lokal high school där du träffar nya skolkamrater som bor i området. Skolorna välkomnar våra utbytesstudenter och du kommer snabbt att känna dig hemma på din skola. Till några av våra destinationer kan du önska ett område eller delstat mot en extra kostnad. Läs mer om vad som gäller under respektive destination.

Ibland kan det vara viktigt för en utbyteselev att studera ett specialämne eller en specialsport. Då erbjuder vi ett program som kallas STS High School Select. Det innebär ofta att du går på en privat skola och att du betalar en extra programavgift. Du kan bestämma vilken stad som du vill bo i och i de flesta fall kan du också bestämma exakt vilken skola du vill gå på. Detta är viktigt om du vill ta speciallektioner i något speciellt ämne, idrotta eller spela ett speciellt instrument under ditt utbytesår. Vi har den här typen av program i USA, Kanada, Australien, Nya Zealand, Storbritannien och Irland. Läs mer om våra Selectprogram under respektive destination och kontakta oss för mer information.

Basic är vårt mest prisvärda program och är det absolut bästa alternativet för dig som inte vill eller kan vara med på vårt Welcome camp och som vill köpa dina flygbiljetter själv. Din familj blir dessutom värdfamilj åt en annan student under tiden som du är iväg på ditt utbytesår. Vänligen observera att Basic bara gäller för ett utbytesår i 10 månader i USA och att inga andra tillval kan göras så som stadsönskemål eller liknande.

Vi hjälper dig gärna. Genom att lära känna dig kan vi tillsammans hitta den bästa staden och skolan efter dina önskemål. Och kom ihåg, oavsett vad du väljer kommer det här att bli den bästa tiden i ditt liv!