För studenter 14–18 år
Bästa möjliga start

Welcome camp ingår

För att du ska få den perfekta introduktionen startar ditt utbytesår på nästan alla destinationer med STS Welcome Camp, som ingår i programavgiften. Det är en sorts ”mjuklandning”, där du träffar andra STS-studenter och lär dig mycket om vad du kan förvänta dig av det äventyr som precis ska börja. Det blir den bästa tänkbara starten på ditt nya äventyr där du får chansen att lära känna en massa andra studenter från hela värden som också ska göra sitt utbytesår.

Alla våra Welcome camps äger rum i en välkänd större stad och pågår i några dagar. I vilket land och vilken stad det blir för just dig beror på vart du ska göra ditt utbytesår. Men det du vet säkert redan nu är att du kommer att delta i intressanta workshoppar och roliga aktiviteter om olika ämnen som kan vara till hjälp för dig under ditt utbyte. Som tillexempel hur du hanterar hemlängtan, hur det är att anpassa sig till ett nytt hem, vad du ska göra om du behöver hjälp eller stöd med mera.

Du kommer att utforska staden du befinner dig i, genom att åka på sightseeing och se ett antal berömda platser. Allt detta gör du tillsammans med våra andra STS-studenter, som också befinner sig i början av sina egna äventyr. Detta är ett minne för livet – och det perfekta sättet att starta ditt år utomlands på. Efter STS Welcome Camp är du redo att resa till din slutdestination, träffa din värdfamilj och göra dig hemmastadd.

Läs mer om våra Welcome camp under respektive land

”Welcome Camp var helt klart en av höjdpunkterna och en helt fantastisk början på mitt år som utbytesstudent. Jag håller fortfarande kontakten med många av personerna från lägret. Alla de olika aktiviteterna hjälpte mig att känna mig mycket bättre förberedd inför året. Om jag hade chansen skulle jag utan tvekan vilja återuppleva de dagarna!”

Jessica, från Schweiz, deltog i STS Welcome Camp i New York