Bjud hem världen
Bli värdfamilj

Bli värdfamilj åt en utbyteselev

Berika vardagen genom att bli värdförälder eller värdfamilj åt en internationell gymnasieelev! Samtidigt kan du och din familj förbättra era språkkunskaper och lär känna en helt ny kultur - utan att ni behöver resa någonstans! Att vara värdfamilj är en meningsfull erfarenhet där du lär känna en annan kultur och hela familjen får en vän för livet. Lär känna våra studenter och anmäl ditt intresse så berättar vi mer om hur det är att vara värdfamilj!

Utbyteseleverna kommer hit mellan 3-10 månader och utöver sitt modersmål har de flesta goda kunskaper i engelska. Gemensamt för alla är att de är här för att lära sig svenska och gå i en svensk gymnasieskola. Dom är nyfikna på vårt land, vår kultur och vårt språk. Kanske för att de har läst och hört mycket om oss och vårt land, lyssnat på musik från våra kända artister eller uppmärksammat våra idrottsstjärnor.

Både till hösten och våren kommer nya elever till Sverige från till exempel USA, Brasilien, Japan, Tyskland och Italien. Vi söker därför engagerade värdfamiljer över hela landet, så är du intresserad av att bli värdfamilj ring oss på 0771-202040, skicka e-post till host@sts.se eller anmäl ditt intresse i formuläret längre ner så kontaktar vi dig för att berätta mer.

Självklart är din intresseanmälan inte bindande. Du kan också anmäla dig till ett av våra informationsmöten för att få veta mer och där du kan ställa alla dina frågor. Läs också våra frågor och svar för att få veta mer om att vara värdfamilj.

Anmäl dig till ett infomöte

Ladda ner vår broschyr!

Läs allt om att vara värdfamilj med STS, en tid som kommer bli ditt livs äventyr! Beställ vår broschyr nu så skickar vi vår digitala broschyr till dig.