Steg för steg – att bli värdfamilj

 1. Anmäl ditt intresse
  Fyll i en intresseanmälan – den är inte på något sätt bindande!
 2. Vi kontaktar dig
  Vi kontaktar dig, berättar mer om att hur det fungerar att vara värdfamilj, svarar på dina frågor samt gör en kortare intervju. Där efter matchar vi dig med några av våra elever med era intressen och preferenser som underlag. Du kommer få ta del av information om våra elever och får chansen att välja vilken elev just ni vill ta emot.
 3. Hembesök
  När ni valt elev kommer er lokala representant hem till er och berättar mer om att vara värdfamilj och ni får självklart möjligheten att ställa frågor kring utbyteselever och hur det är att vara värdfamilj. Er lokala representant finns där för både familjen och eleven under hela utbytesperioden.
 4. Lär känna er utbyteselev
  När ni bestämt er för vilken elev ni vill välkomna gör ni en värdfamiljsansökan och kopplas ihop med er student. När ansökan är godkänd får ni varandras kontaktuppgifter och ni kan börja lära känna varandra redan innan utbytesprogrammet börjar.
 5. Nu börjar äventyret
  Nu kan ni börja förbereda er och börja njuta av den spännande tiden ni har framför er. Vi på STS organiserar allt kring studentens resa och utbyte i övrig, såsom flygbiljetter, skolplats och försäkring.

Har du ett barn hemma som vill åka på utbytesår? Ta del av vår Host & Go där ni får upp till 15 000 kr i rabatt på ditt barns utbytesår om ni samtidigt blir värdfamilj åt en annan utbytesstudent!

Vill du veta mer?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig med mer information.