Visst ska ni bli värdfamilj

Därför ska ni bli värdfamilj

De som tar emot en utbyteselev från ett annat land får inte bara en ny familjemedlem. De lär också känna en annan kultur, får se sin egen stad, sitt sätt att leva och sina värderingar med nya ögon. Genom att bli värdförälder eller värdfamilj i 3-10 månader för en internationell utbyteselev mellan 14–18 år kommer du inte bara få en vän och ett extra internationellt syskon i familjen, ni skapar också många härliga minnen tillsammans. För eleven innebär vistelsen i ditt hemland många annorlunda äventyr i vardagen och som värdfamilj blir du en stor del av elevens upplevelse.

För många familjer är detta dessutom en fantastik möjlighet att förbereda sig för sina barns kommande utbytesår, och då får ni även möjligheten att utnyttja vår Host & Go rabatt. Berika din vardag och öppna upp ditt hem för en av våra utbyteselever från hela världen!

6 anledningar till varför just din familj ska bli värdfamilj:

  1. Ni vill lära känna en ung person från ett annat land
  2. Ni vill lära er mer om andra kulturer
  3. Ni vill lära er mer om världen och få ett annat perspektiv
  4. Ni är intresserade av andra språk
  5. Ni vill få mer förståelse för vad ett utbytesår innebär
  6. Ni vill hjälpa till och se hur en annan person utvecklas som person under sitt utbytesår

Både till hösten och våren kommer nya elever till Sverige från exempelvis USA, Brasilien, Japan, Tyskland och Italien. Självklart får du som värdfamilj välja vilken elev du vill bjuda hem till dig, så passa på att läsa mer och lär känna eleverna för att se om någon av dem passar in just din familj!

Anmäl dig gärna också till ett av våra informationsmöten där vi berättar mer om hur det är att vara värdfamilj. Du kan också läsa våra frågor och svar samt om hur våra tidigare värdfamiljer har upplevt sitt år med en utbyteselev hemma.

Vill du veta mer?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig med mer information.

Ladda ner vår broschyr!

Läs allt om att vara värdfamilj med STS, en tid som kommer bli ditt livs äventyr! Beställ vår broschyr nu så skickar vi vår digitala broschyr till dig.