För studenter 14–18 år
Vi hjälper dig

Inför ditt utbytesår

Vi har arbetat med internationella utbyten i över 65 år och har all kunskap och erfarenhet som krävs för att kunna erbjuda en upplevelse utöver det vanliga. Flera av oss som arbetar på STS är tidigare utbytesstudenter, så vi vet precis hur skolåret utomlands fungerar. Vi vet vad som väntar dig och hur du känner. Vi brinner för att hjälpa så många som möjligt att få uppleva allt som det här året innebär, och vi ser verkligen fram emot att få dela med oss av vårt engagemang för internationellt utbyte till dig. Du har en fantastisk resa framför dig och vi är här för att du ska få ” the time of your life” !

Vi hjälper dig!

Förberedelserna är spännande och utgör en viktig del av ditt utbytesår och ingen förbereder dig bättre än vi. Ju mer du vet om vad som väntar, desto bättre. Så ta reda på så mycket som möjligt inför din resa och var inte rädd för att be om hjälp. Vi vägleder dig genom de olika stegen från ansökan, förberedelser och avresa.

Att välja land

Vill du uppleva ”the American high school spirit” på riktigt? Det vill de allra flesta av våra studenter, men vi på STS är stolta över att kunna erbjuda så många som 20 olika länder att välja bland.

Titta på vårt utbud av resmål för utbytesår här.

Sök i god tid!

Ansök gärna ett år innan du har för avsikt att åka, men absolut senast i mars samma år. En sen ansökan kan innebära både att utbudet blir begränsat för vilka länder du kan åka till, samt att en sen ansökan kan innebära extra kostnader.

Det är dessutom ett viktigt arbete att hitta en värdfamilj och skola som passar just dig, så ju tidigare vi kan börja söka efter en familj och skola till dig desto bättre! Så kom ihåg, skicka in din ansökan i god tid för att vara säker på att komma i väg. Kontakta oss för mer information.

Visumansökan

I vissa länder måste du ha ett visum för att få bo och studera. Om så är fallet ger vi dig all information som behövs för att göra din visumansökan så smidig som möjligt för dig. Du ansöker själv om visum, eftersom det är ett personligt dokument, men vi hjälper dig igenom processen. Kostanden för ett eventuellt visum står du för själv.

Onlinemöten

Vi kommer att bjuda in dig till ett onlinemöte där vi hjälper dig steg för steg med de olika saker som måste göras innan din avresa.

Pre-departure meeting

Vi kommer att bjuda in dig och alla andra utbytesstudenter till ett förberedande möte (PDO - Pre-departure orientation) fullt med både information och inspiration. Vi anordnar möten i flera städer, men om du inte har möjlighet att komma så går det lika bra att vara med på något av våra möten online. Du får möjlighet att träffa andra som är precis lika entusiastiska som du över att gå på high school utomlands. Även föräldrar är välkomna, eftersom vi vet att det är viktigt att de får en förståelse för alla de fantastiska saker som ligger framför dig.