För studenter 14–18 år
Utforska den kanadensiska skönheten!

High School i Kanada

Classic/Select
Ålder 15-18

Vacker natur, öppna ytor, härligt friluftsliv och vilda djur. Kanada är världens näst största land där människorna är vänliga och livet är lätt att leva. Det är inte svårt att förstå varför landet lockar fler och fler internationella gymnasiestudenter.

I Kanada hittar du vackra kuststäder med sandstränder, magnifika öar, och storstäder med vacker arkitektur och fantastisk mat. Från Quebec till British Columbia, i pulserande storstäder som Montreal, Toronto, Ottawa och Vancouver, inser du snart att Kanada har allt!

High school Classic

High School Classic är det perfekta programmet för dig som vill ha en genuin High School-upplevelse och är öppen för alla de överraskningar som det innebär. Såhär fungerar det: Baserat på din profil matchar vi dig med en värdfamilj och en skola. Och det bästa av allt är att det kan vara var som helst i Kanada, från Rocky Mountains till sjöarna i Ontario! Om du är ute efter ett äventyr och är öppen för överraskningar under ditt High School-utbyte är detta programmet för dig.

High School Select

STS High School Select ger dig chansen att välja mellan ett high school-år bland skyskraporna i Vancouver, i franska Montréal, i den internationella atmosfären i Toronto eller i magnifika Whistler. STS High School Select samarbetar med skolor över hela Kanada. Låt oss veta vad som är viktigt för dig – vare sig det är skidåkning, att kunna plugga foto och media, eller att bo nära stränderna i Lake Ontario till exempel, så hjälper vi dig att skräddarsy det bästa möjliga utbytet.

STS samarbetar med noga utvalda skolor som erbjuder högkvalitativa akademiska studier, med underbara lägen i landet och noga utvalda värdfamiljer. I Kanada arbetar vi med skolor som är både franska, engelska och tvåspråkiga. Oavsett språk ger våra skolor eleverna en utbildning av hög kvalitet i en suverän skolmiljö. Precis som sin granne i söder, har skolorna här gula skolbussar och skolevent såsom homecoming och prom.

Anmäl dig till ett infomöte

Ladda ner vår broschyr!

Läs allt om STS High School, om våra destinationer och din tid utomlands som kommer bli ditt livs äventyr! Fyll i formuläret nedan så kommer det ett mejl med vår digitala broschyr till dig.

Ett bonusspråk

Kanada är ett tvåspråkigt land. Engelska är det vanligaste men en stor del av befolkningen har franska som modersmål. Som utbytesstudent i Kanada har du möjlighet att lära dig båda språken. Med STS Classic kan du välja att gå i en engelsk- eller fransktalande skola, men det är viktigt att vara öppen för båda, eftersom din värdfamilj kan tala ett annat språk än vad ni gör i skolan. Med STS Select kan du välja att skräddarsy en engelsk, fransk eller tvåspråkig high school-upplevelse.

Yta: Nästan 10 miljoner km2
Befolkning: 35 miljoner
Huvudstad: Ottawa
Största stad: Toronto
Officiella språk: Engelska och franska
Valuta: Kanadensisk dollar
Landskod: +1

Skolan i Kanada

Digitala medier, turism, ridning eller ishockey. Det är ämnen du kan ha i skolan om du går på high school i Kanada. Det kanadensiska skolsystemet har ett utmärkt rykte. Resultat från den internationella PISA-undersökningen bekräftar att utbildningsnivån är mycket hög. De kanadensiska skolorna har dessutom prom, homecoming, gula skolbussar och andra härliga influenser från den amerikanska skolan som du säkert känner igen från film. Lärare och elever har en nära kontakt, vilket skapar en positiv atmosfär som hjälper dig att komma tillrätta snabbt.

Det kanadensiska skolåret

Den kanadensiska skolan har tolv årskurser och high school börjar med årskurs nio. De flesta utbytesstudenter blir placerade i årskurs tio, elva eller tolv. Var du placeras beror på din ålder, betyg sedan tidigare och lokala skolbestämmelser. Läsåret börjar i september och slutar i juli. Du har ett jullov i december och ett vårlov i mars. Du har dessutom flera lediga långhelger då du kan utforska ditt nya land.

Ett perfekt schema

Vill du prata engelska eller franska under ditt high school-år? Om detta är avgörande för dig rekommenderar vi vårt program STS Select. Vi erbjuder skolor i både engelsk- och fransktalande områden och med STS Select är valet ditt eget. Språket som talas i ditt område är ofta ett obligatoriskt ämne i skolan, men bortsett från det har du själv möjlighet att välja vad du vill studera. När du kommer till Kanada kommer du träffa en studievägledare som kommer hjälpa dig att sätta ihop ett perfekt schema för just dig. Väljer du programmet STS Classic kan du endast välja att gå på en fransk- eller engelsktalande skola. Oavsett vilket språk du väljer, kommer skolan göra allt de kan för att få dig att känna dig som hemma!

Att bo i värdfamilj

Kanadensiska familjer är öppna för kulturella skillnader och kommer att få dig att känna dig som hemma. Alla genomgår samma kvalitetskontroll och har ett stort engagemang gällande utbytesstudenter. Språket som talas i din värdfamilj varierar – vissa familjer talar engelska, andra franska och några är tvåspråkiga. Gemensamt är att samtliga är välkomnande och vänliga!

Sport och fritid

Om ni har liknande scheman kanske du åker till skolan tillsammans med någon av dina värdföräldrar, annars tar du förmodligen skolbussen. Precis som hos alla familjer i världen kommer det finnas dagar då ni äter frukost tillsammans, medan det inte passar andra morgnar. Många utbytesstudenter har fullt upp på eftermiddagarna, antingen med skollag eller med vänner. De flesta kvällarna träffas dock du och din familj till middagen och hjälps åt med de vanliga hushållssysslorna. Om du bor hos en sportig familj – inte ovanligt alls i Kanada – kanske ni tränar eller går på matcher tillsammans på fritiden.

Snabbfakta

 • Vem kan åka: 15–18 år vid ankomst
 • Avresemånad: augusti/januari
 • Visum: ja. Kostnad tillkommer
 • Förberedelsekurs: ja, Welcome Camp ingår
 • Skolår: augusti–juni
 • Skoltid per vecka: ca 32 h
 • Ämnen: obligatoriska och valbara ämnen
 • Resor i landet: olika beroende på skola och område
Jag lärde mig jättemycket i Kanada och mötte en helt ny kultur. Om du överväger det – bara gör det! Det är ditt livs chans. / Elin Winberg

Din fritid i Kanada

Kanadensarna är med all rätt stolta över sina berg, skogar, sjöar och floder. Och de vet verkligen hur man njuter av och tar vara av naturen året runt! Landet är känt för sin ishockey men det finns även en mängd andra populära vintersporter att utöva här. Curling, hundspann, vinterfiske, rodel, skridskoåkning, utförsåkning, långfärdsåkning, snowboard, snöskoter ... ja, you name it. Ta med dig varma kläder och bege dig ut!

När snön smälter på våren finns det fortfarande gott om utomhusaktiviteter. Vår och sommar är de perfekta årstiderna för att campa, paddla kanot eller kajak i vattendragen i bergen. Andra populära sporter i Kanada är fotboll, baseball, amerikansk fotboll, golf och tennis. Kanada är således ett självklart val för dig som är aktiv och idrottsintresserad.

Kanada är dock mycket mer än bara ett vinterparadis. Det är ett land för dig som gillar storstäder, vacker arkitektur och mat från alla världens hörn. Storstäderna Vancouver, Montreal, Toronto och Ottawa är lika varierande i dess landskap som de är inom kultur. Här hittar du konserter, festivaler, shopping och allt du kan förvänta dig av ett storstadsliv.

STS Welcome Camp

Detta ingår

 • Resa tur och retur
 • Boende i en värdfamilj
 • Helpension i värdfamilj
 • Skolplats i en lokal high school
 • Personlig service och kontaktperson i både hemland och värdland
 • STS Welcome Camp
 • Avresemöte i ditt hemland
 • Jourservice dygnet runt
 • Kostnadsfri intervju
 • Möten och material för att förbereda dig och dina föräldrar
 • STS-ryggsäck
 • STS-diplom

Priser

Hör gärna av dig om du är intresserad av ett kortare program än 5 månader, det går att lösa till de flesta destinationerna!

Längd
Period
År
Pris
5 månader
Höst
2024
Från 142 950 kr
10 månader
Höst
2024
Från 217 950 kr
5 månader
Vår
2025
Från 142 950 kr
5 månader
Höst
2025
Från 142 950 kr
10 månader
Höst
2025
Från 217 950 kr

Ansökan

Välkommen med din ansökan till ett high school-år. Första steget i din ansökan är en kostnadsfri och icke bindande intervju tillsammans med en av våra intervjuledare. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Om dig/studenten

Vårdnadshavare