För studenter 14–18 år
Det bästa av flera världar!

High School i Argentina

Classic
Ålder 14-18

Att vara utbytesstudent i Argentina ger dig en spännande blandning av kulturer och inhemska traditioner. Och din spanska kommer att få en rejäl skjuts. Det här är ett stort, stolt och stiligt land med många typer av landskap och olika klimatzoner – från subtropiska i norr, över de stora gröna vidderna (Pampas) i de centrala delarna till glaciärzonerna längst ner i söder.

High School Classic

High School Classic är det klassiska utbytesprogrammet som de flesta av våra studenter väljer. Det är det perfekta programmet för dig som vill ha en genuin High School-upplevelse och är öppen för alla de överraskningar som det innebär. Såhär fungerar det: Baserat på din profil matchar vi dig med en värdfamilj och en skola. Och det bästa av allt är att det kan vara var som helst i Argentina, från de öppna landskapen till vackra Patagonien! Om du är ute efter ett äventyr och är öppen för överraskningar under ditt High School-utbyte är detta programmet för dig.

Anmäl dig till ett infomöte

Ladda ner vår broschyr!

Läs allt om STS High School, om våra destinationer och din tid utomlands som kommer bli ditt livs äventyr! Fyll i formuläret nedan så kommer det ett mejl med vår digitala broschyr till dig.

Om Argentina

Att besöka Argentina är som att besöka hundra olika platser på samma gång! Och det bästa är att du som utbytesstudent med oss får chansen att utforska landet genom att hänga med på resor som vi tar fram för dig och de andra utbytesstudenterna.

Nationalskatter

Argentinarna har djup respekt för sina nationella symboler, som flaggan, nationalsången och escarapela (argentinsk symbol). Alla dessa symboler kommer att finnas i skolmiljön och i det offentliga livet. Andra typiskt argentinska skatter som du kommer att möta är gauchor (cowboyar), mate (argentinskt te), asado (grillat kött), tango och dulce de leche (en söt kolakräm).

Se mer – åk med på rundtur!

Vi ger dig möjlighet att mot en extra avgift besöka södra Argentina – inklusive Patagonien – i november och norra Argentina i maj. Det här är ett säkert, bekvämt och givande sätt att resa och du får ut maximalt av ditt år i landet.

Befolkning: 43,5 miljoner
Yta: 2 766 890 km2 (Sydamerikas näst största land)
Huvudstad: Buenos Aires
Språk: Spanska
Statsskick: Republik
Valuta: Peso (ARS)
Högsta berget: Aconcagua 6 962 m

Sydamerikas finaste

Utbildningssystemet i Argentina är ett av det bästa i Sydamerika. Även om det inte finns några krav på dokumenterade språkkunskaper blir allt mycket lättare om du kan lite spanska.

Du söker till ett helt läsår, som vanligtvis börjar i mars och slutar i december, med ett två veckor långt lov i juli.

High school-systemet

High school i Argentina delas in i två delar. Den första, grundnivån, är gemensam för alla skolor och följer en allmän läroplan. Efter grundnivån väljer eleverna specialisering eller inriktning. Utbudet av kurser beror på specialiseringen.

Vissa skolor erbjuder specialprojekt för dem som vill delta, t.ex. studiecirklar i teater och körsång, återvinning, sociala projekt, ekologiska projekt, foto och konst. Skolan, oftast en privatskola, bestämmer vilka kurser som passar dig bäst utefter dina preferenser.

En vanlig dag

Skolan börjar tidigt på morgonen och inleds alltid med en särskild ritual, el saludo de la bandera, vilket betyder att hissa flaggan. Alla elever samlas och tittar på flaggan samt sjunger nationalsången. Ni har alla samma skoluniform, vanligtvis finns det en för vintern, en för sommaren och en för idrottslektionerna. I den argentinska skolan förväntas du vara artig, visa respekt och fokusera på studierna.

Välkommen till din nya familj!

Våra värdfamiljer finns i hela landet från Jujuy i norr till Tierra del Fuego i söder. Vissa bor i byar och andra i små till medelstora städer. Våra värdfamiljer har valts ut baserat på sin uppriktiga vilja att dela med sig av sitt språk och sin kultur till dig.

Kisses and questions

Argentinarna är artiga, varma och mycket sympatiska. Bli inte överraskad om medlemmarna i din familj pussar dig på kinden och ställer personliga frågor första gången ni träffas. Det är ett underbart sätt att bli välkomnad på när du precis har flyttat till ett helt nytt land.

Family first

En typisk argentinsk familj är mer än bara föräldrar och barn. Alla släktingar är viktiga och under din vistelse som utbytesstudent i Argentina kommer du troligen att ha nära kontakt med såväl mostrar, morbröder och kusiner som far- och morföräldrar. De bryr sig alla mycket om varandra. Och det bästa är att de kommer att bry sig lika mycket om dig!

Värdfamiljerna är alltid angelägna om att visa dig vackra naturområden i just deras område. De kommer att visa dig sina traditioner och ge dig möjlighet att uppleva det argentinska livet på riktigt.

Snabbfakta

 • Förberedelsekurs ingår: Welcome Camp ingår i programavgiften
 • Vem kan åka: 14–18 år vid ankomst
 • Avresemånad: juli/februari
 • Visum: ja, det kommer behövas
 • Skolår: mars–december
 • Skoltid per vecka: ca 27 h
 • Ämnen: obligatoriska
 • Resor i landet: Det erbjuds resor till södra Argentina i november och norra Argentina i maj. Kontakta oss för mer information.
Kulturen är fantastisk, människorna supertrevliga och naturen imponerande. Min familj och mina vänner var underbara. Det känns som om jag har känt dem hela mitt liv. Jag älskar dem så mycket. / Jessica Black

Fritid i Argentina

Ta chansen och upplev den fantastiska naturen efter plugget. Exakt vad du kan göra beror på vad som erbjuds i området där du bor. Du kommer att hitta många smultronställen som inte finns här hemma. I början är det spännande bara att ta en promenad med kompisarna i området där du bor.

Gå med i en förening och få nya vänner

Det finns också olika kulturella institutioner och föreningar där du kan träna, spela teater eller musik. På vissa skolor kan det finnas särskilda utbildningskurser i den här typen av aktiviteter efter lektionerna. Du kommer att träffa mycket nya människor och kompisar om du deltar i sådana här aktiviteter.

Time for tango

Obs! När du är i Argentina måste du pröva att dansa tango. Även om du inte kan dansa så måste du bara prova detta – i alla fall en gång. Om tango inte är din grej så vill du kanske hellre spela fotboll, basket, volleyboll eller träna gymnastik?

Se mer av Argentina

Alla behöver ta en paus från läxorna ibland. Tillbringa din lediga tid med oss och följ med på rundresa. Vi ger dig möjlighet att se mer av Argentina. I november reser vi söderut till Patagonien. Det blir en resa full av sköna naturupplevelser, t.ex. en båtresa över Magellans sund.

Du kanske får syn på ett sjölejon eller en späckhuggare! I maj packar vi väskorna och åker norrut. Bland annat ska vi besöka de fantastiska Iguazú-vattenfallen. Båda resorna kostar extra. Du får mer information av din lokala koordinator.

Welcome Camp

Sparka igång ditt ett år långa äventyr i Argentina på ett perfekt sätt med STS Welcome Camp! Öva på din spanska och lär dig massa nyttiga saker om allt argentinskt i Cordoba.

Detta ingår

 • Resa tur och retur
 • Boende i en värdfamilj
 • Helpension i värdfamilj
 • Skolplats i en lokal high school
 • Personlig service och kontaktperson i både hemland och värdland
 • STS Welcome Camp
 • Avresemöte i ditt hemland
 • Jourservice dygnet runt
 • Kostnadsfri intervju
 • Möten och material för att förbereda dig och dina föräldrar
 • STS-ryggsäck
 • STS-diplom

Priser

Hör gärna av dig om du är intresserad av ett kortare program än 5 månader, det går att lösa till de flesta destinationerna!

Längd
Period
År
Pris
3 månader
Höst
2024
Från 105 000 kr
5 månader
Höst
2024
Från 137 500 kr
10 månader
Höst
2024
Från 144 500 kr
5 månader
Vår
2025
Från 142 500 kr
5 månader
Höst
2025
Från 137 500 kr
10 månader
Höst
2025
Från 144 500 kr

Ansök

Välkommen med din ansökan till ett high school-år. Första steget i din ansökan är en kostnadsfri och icke bindande intervju tillsammans med en av våra intervjuledare. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Om dig/studenten

Vårdnadshavare