För studenter 14–18 år
Det lilla extra

Tillval

Ett utbytesår kan se ut på måna olika sätt. Har du speciella önskemål eller tillval du vill göra är du alltid välkommen att kontakta oss. Efter 65 år i utbildningsbranschen har vi svar och lösningar på det mesta.

Önska din region

Har du en tydlig bild av var du helst vill bo i ett visst land? På vissa av våra destinationer har du möjlighet att önska stat, region eller stad. Möjligheten att önska placering beror på vilket värdland du vill åka till samt att platserna är begränsade, eftersom det kräver en helt annan administration när det kommer till skolplaceringar och sökande efter en passande värdfamilj.

Om du väljer en stat, region eller stad är det ett önskemål som du anger i samband med din ansökan. Där efter gör vi vårt allra bästa för att uppfylla dina önskemål. Lyckas vi att uppfylla din önskan tillkommer det en extra avgift för tillval av placering. Du kan läsa mer om detta under respektive land.

Möjlighet att välja skola

Ibland kan det vara viktigt för en utbyteselev att studera ett specialämne eller en specialsport i en speciell stad under sitt utbytesår. Då erbjuder vi ett program som kallas STS High School Select. Det är en annan typ av produkt och programavgiften är betydligt högre eftersom du skräddarsyr ditt program och ofta får gå på en privat skola med andra programavgifter. Är du intresserad kan du läsa mer om High School Select här.

Extra resor under din vistelse

På de flesta av våra destinationer anordnas extra resor för våra utbytesstudenter i landet. Exakt vilka resor det blir vet vi först när du är på plats, men det är en fantastisk möjlighet att utforska platser och städer i ditt värdland. Samtidigt får du också chansen att träffa andra utbytesstudenter som gör en liknande resa som du. Anmälan och betalning till våra extra resor görs när du är på plats i ditt värdland.