För studenter 14–18 år
Erfarenhet, utveckling, språkkunskaper

Fördelarna med ett utbytesår

När du kommit hem från ditt high school-utbyte kommer du att inse att det har gett dig så otroligt mycket av att leva och plugga utomlands. Nya vänner, stora kunskaper i ett nytt språk, erfarenheter av andra kulturer, större självsäkerhet och en väldig massa kul upplevelser och härliga minnen. Dessutom har du fått riktigt bra internationell erfarenhet att lägga till på ditt CV – och det är verkligen en fördel för dig i framtiden.

Då får också med dig:

  • Ett försprång. Att ha med sig erfarenheter av att bo utomlands, att ha studerat utomlands och tala ett annat språk flytande ger dig många fördelar. Det sticker ut när du söker både utbildning och jobb i framtiden!
  • Personlig utveckling. Att vara nyfiken och utmana sig själv berikar livet. Det gör att du utvecklar många egenskaper som är eftersökta i arbetslivet som självständighet, initiativförmåga och social kompetens.
  • Ett internationellt nätverk av vänner. Du får både en extra familj och nya bästa vänner i ett annat land. Se till att hålla kontakten för det är en underbar tillgång att ha vänner över hela världen. Ett internationellt nätverk är ovärderligt, både privat och i din framtida karriär.
  • Ett annat perspektiv på din egen kultur. Genom att studera i ett annat land utvecklar du din syn på världen. Du kommer att se på din egen kultur med nya ögon och du lär dig mycket om dig själv. Vad gillar du i ditt nya land? Vad är annorlunda? Det är också kul att kunna dela med sig av sitt eget lands traditioner och värderingar när du är i väg.