För studenter 14–18 år

Vi finns här för dig

Oavsett vart du väljer att resa så finns vi här för dig under hela ditt utbytesår. Vi tar hand om ditt researrangemang och ser till att du är väl förberedd när det är dags för avfärd.

Områdesrepresentant

När du kommer fram till din slutdestination finns det alltid en lokal kontaktperson, en "områdesrepresentant" i området. Det är någon som känner till området och finns där om du skulle behöva hjälp. Områdesrepresentanten och din värdfamilj hjälper dig med introduktionen i skolan och att få kontakt med andra utbytesstudenter. Ni träffas regelbundet under året. Om dina föräldrar har frågor när du är borta är det enklast för dem att ringa oss på STS i Sverige.

Ring oss när du vill

Du är viktig för oss och vi värnar om dig och bryr oss. Vi vill att du ska veta att du alltid kan kontakta oss. Innan avresa får du ett nödnummer som du kan använda för att nå oss dygnet runt.

Vi ger oss ut på äventyr tillsammans

Vi vill ge dig möjlighet att uppleva mer av ditt nya land. Ibland behöver vi alla ha lite ledigt från skola och läxor. Därför anordnar vi resor för alla våra utbytesstudenter i många av våra värdländer. Reseprogrammet skiljer sig åt mellan olika länder. Du får mer information och alla nödvändiga uppgifter av områdesrepresentanten.

Läs om alla de olika länderna här