För studenter 14–18 år

Information till föräldrar

Vi på STS High school har arbetat med kulturutbyte och gett studenter möjlighet att läsa ett år på high school i många år. Vi vet att det här är ett stort steg både för dig som förälder och för din son eller dotter. Med vår kunskap och vårt engagemang hjälper vi dig därför från det första steget med ansökan och under hela året utomlands. Ditt barn är i goda händer.

Ditt barns resa

Att bo utomlands innebär att få en förståelse för en annan kultur, en möjlighet att gå i en utländsk skola och en chans att lära sig tala ett främmande språk flytande. Det är spännande och leder till personlig utveckling. Att lära sig att klara sig själv vid en så ung ålder är verkligen något som du kommer ha användning för senare i livet.

Ett år utomlands är en fantastisk möjlighet att möta nya vänner och lära sig mer om en annan kultur och dess normer och traditioner. När våra high school-studenter kommer hem igen är de mer självständiga, de har lärt sig mycket och fått en större förståelse för omvärlden – något som mycket användbart i dagens globala värld, i synnerhet om de drömmer om en framtida internationell karriär.

Din egen resa

Att skicka ditt barn på ett high school-år innebär att du måste låta din son eller dotter på egen hand möta och hantera nya situationer och utmaningar. Det kan kännas skrämmande och annorlunda då du här hemma alltid finns i närheten. Att se den här utveckligen kommer att vara en fantastisk upplevelse för dig och du kommer att vara så stolt. Förändringen kommer att vara stor. Vi vet av erfarenhet att din roll är otroligt viktigt för ditt barns upplevelse, se dig själv som en coach - det är det som att vara förälder till en utbytesstudent handlar om.

Ett par snabba tips till dig:

  1. Var involverad i ansökningsprocessen från början. Det är viktigt för oss att verkligen lära känna din son eller dotter så att vi kan göra en bra matchning med familj och skola.
  2. Stötta och visa förtroende gentemot ditt barn, det är viktigt att du tror på att detta är något som din son eller dotter klarar av och som kommer att leda till personlig utveckling.
  3. Försök att inte vara allt för involverad i ditt barns vardag, utan tillåt din son eller dotter att växa på egen hand i stället för att tillförlita sig på dig.
  4. Var införstådd att kulturella skillnader kan vara utmanande till en början. Stötta ditt barn i detta då det är en process att anpassa sig till en helt ny tillvaro. Men det är verkligen värt det!

STS – din coach till den ultimata upplevelsen

Vi på STS High school har jobbat med internationella kulturutbyten sedan 1958. Vi har lång erfarenhet och vet precis hur vi ska hjälpa både dig som förälder och dig som utbyteselev hela vägen. Vi finns med er från början, under tiden iväg och när du är tillbaka hemma igen. Vi finns alltid där för dig och ditt barn och våra medarbetare som arbetar med kulturutbyten har egen, relevant erfarenhet av utbytesprogram.

Skicka e-post, chatta eller ring oss på 0771-20 20 40 – vi svarar gärna på alla dina frågor!