Bokningsinformation

Picture1.png

Programavgifter

Anmälningsavgift

När du ansöker till ett utbytesprogram och blir antagen betalar du en anmälningsavgift – det gäller för alla utbytesorganisationer och är en bekräftelse på att du vill att vi jobbar vidare med din ansökan.

Anmälningsavgiften är 5000 kr för Classic och 10 000 kr för Select oavsett destination och ingår i det totala programpriset.

Programavgift

Vad just ditt utbytesår kostar beror på destination, längd och tillval. Under varje destinations sida här på webben kan du se vad grundpriset för ett klassiskt high school-program är.

För program med start på hösten tillämpas följande betalningsschema, i procent av total programavgift:

Delbetalningar Betalas Summa
1 – anmälningsavgift 30 dagar efter antagning 5.000 kr
2 1 januari 2022 25% av programavgiften
3 1 april 2022 30% av programavgiften
4 – slutbetalning 1 juni 2022 återstående belopp

Eventuella rabatter, stipendier och/eller tillägg regleras på slutfakturan som betalas senast den 1 juni.

Kostnader utöver programavgift

Det tillkommer en del kostnader utöver programavgiften som du som kund ansvarar för. Försäkring, visumkostnader, hälsoundersökning, eventuella valutatillägg samt kostnader för eventuell skoluniform, skollunch, skolbuss, klubbavgifter, valfria resor under utbytesåret, fickpengar och personliga utgifter.

Våra high-school experter kan berätta vad som gäller för just den destination du är intresserad av.

Försäkring

Det är obligatoriskt för alla STS-studenter att ha giltig försäkring under hela vistelsen i värdlandet.

Via oss kan du teckna en skräddarsydd försäkring som bland annat omfattar sjukdom, olycksfall, ansvar och resgods och är godkänd av myndigheterna i det land du åker till.

Skulle du vilja teckna en annan försäkring behöver den godkännas av behörig i värdlandet (till exempel av myndighet eller skola) annars kan placeringsgarantin gå förlorad och studenten bli ersättningsskyldig för till exempel sjukvårdskostnader utomlands. Prata med oss på STS så ser vi till att guida dig rätt i försäkringsfrågan.

Picture2.png

Vad ingår?

 • Intervju, möten och material som förbereder dig och dina föräldrar inför utbytesåret
 • STS Welcome Camp ingår alltid när du åker på ett high school-år med STS*
 • Flygresa tur och retur till värdlandet
 • Researrangemang till slutdestinationen i värdlandet
 • T-shirt och ryggsäck från STS
 • STS-medarbetare eller värdfamiljen möter på flygplatsen vid ankomsten
 • Placering i en noggrant utvald värdfamilj med helpension
 • STS:s områdesrepresentanter, regionalkontor och huvudkontor är tillgängliga under hela programmet
 • Utbildning på high school samt litteratur och läroböcker för obligatoriska ämnen (upp till ett värde av 100 USD)
 • 24 timmars telefonservice. Du kan alltid nå oss.
 • Informationsträffar under läsåret med områdesrepresentanter och andra utbytesstudenter
 • Certifikat efter avslutat utbytesår eller läsår
 • Medlemskap i STS Ambassadörsprogram

*Under 2020/2021 arrangerades inga Welcome Camps, för att undvika samling av många studenter på liten yta. Istället erbjuds Year-end camps där det är möjligt, i slutet av läsåret.

Picture3.png

Tillval

Hos oss på STS har du möjlighet att på vissa destinationer skräddarsy ditt utbytesår, så att det blir precis så som du drömmer om!

Områdesval

Mot en extra avgift har du då möjlighet att välja delstat, större stad eller region. Möjligheten att välja beror på värdland och platserna är begränsade, eftersom det kräver en helt annan administration när det kommer till skolplaceringar och sökande efter en passande värdfamilj.

Prata med våra high-school experter så guidar de dig!

Roadtrip och extra resor under din vistelse

Gör du ett utbytesprogram i Nordamerka kan du välja att avsluta ditt high school-år på en roadtrip i USA. På West Coast bilar vi från Phoenix till San Fransisco – den perfekta avslutningen på ditt high school-år!

På alla våra destinationer anordnas extra resor för våra utbytesstudenter i landet, som du kan lägga till på plats. Det är en fantastisk möjlighet att utforska platser och städer i ditt värdland och samtidigt träffa andra utbytesstudenter som gör en liknande resa som du.

Språkresor

Vill du bättra på dina språkkunskaper innan du börjar ditt high school-år? Då är det bara att höra av dig till oss. Vi kan hjälpa dig att hitta en språkkurs i flera av våra värdländer.

Picture4.png

Rabatter

STS erbjuder flera generösa rabatter, som gör ditt high school-år ännu mer prisvärt.

Returneerabatt

Har du åkt på språkresa med STS tidigare? Kul! Som återkommande student får du 5000 kr i rabatt när du åker på ett High School-år och fortsätter ditt äventyr med oss.

Syskonrabatt

Har du ett syskon som har åkt på ett High School-år med oss tidigare, eller är ni flera syskon som reser samtidigt? Vad roligt! Då får du 5000 kr i rabatt när du bokar ditt eget High School-äventyr med oss.

Host and Go

Om ni som familj väljer att ta emot en internationell utbytesstudent medan er student reser iväg med STS High School får ni 10 000 kr rabatt om ni är värdfamilj ett helt år och 5 000 kr rabatt för ett halvt år. Vi lovar att det är en helt unik upplevelse att välkomna en student till ert hem (Och kanske finns det extra plats i både hem och hjärta när ett barn är iväg på äventyr!)
Här kan du läsa mer om hur det är att vara värdfamilj.

Picture5.png

Betalning & Finansiering

Delbetala och låna

Vi erbjuder möjligheten att låna till programavgiften till förmånliga villkor och delbetala utbytesåret på 12 eller 24 månader. Vill du veta mer om våra olika betalningsalternativ, kontakta oss på e-post eller telefon så hittar vi den bästa lösningen för dig.

CSN & Stipendier

CSN

Du som väljer att studera i ett av våra värdländer inom Europa kan söka studiemedel för dina studier.

Kontakta CSN för mer information (www.csn.se)

Stipendier

Varje år delar STS ut ett antal stipendier (á 10 000 sek) till studenter som kan motivera varför de vill åka på HighSchool år. Vi vill att du spelar in en video där du på ett kreativt och snyggt sätt och berättar - på engelska - om varför det är bra att resa för att uppleva andra kulturer och bli bättre på ett språk utomlands. Våra stipendiater får också möjlighet att vara reporters under året utomlands och rapportera om allt kul som händer via sociala medier.

Gör så här för att ansöka:

 • Skapa en video enligt ovan beskrivning, max 60 sekunder lång
 • Skicka videon och dina kontaktuppgifter till oss på customercare@sts.se
 • Om du är en av våra stipendiater blir du kontaktad av STS

Läs mer om våra stipendier

* Villkor: Rörligt material som skickas in till STS kan förekomma att användas i marknadsföringssyfte och det är därför viktigt att alla personer som syns i materialet har blivit informerade om detta, samt givit sitt samtycke. Genom att skicka in ditt bidrag till stipendieansökan godkänner du dessa villkor och har säkerställt godkänt samtycke från medverkande individer. Är du under 18 år behöver du också ha medgivande från din/dina vårdnadshavare för att kunna bli tilldelad ett stipendie. Tilldelat stipendie är personligt och kan ej överlåtas till någon annan eller betalas ut kontant.

Picture6.png

Avbokning och avbokningsskydd

Avbokning av din resa

Om du väljer att avboka ditt utbytesår när det är mindre än fem månader kvar till avresa behåller STS anmälningsavgiften.

Därefter följer vi Överenskommelsen om internationella ungdomsutbyten som reglerar hur mycket av programavgiften som betalas tillbaka, beroende på hur nära inpå avresa avbokningen sker.

Väljer du att köpa till avbokningsskydd när du bokar gäller naturligtvis andra regler.

Avbokningsskydd

Vi erbjuder två olika typer av avbokningsskydd som tillval när du bokar ditt utbytesår med oss:

Standard: Vårt mest köpta avbokningsskydd har vi gjort ännu bättre – Skyddet ger full återbetalning av inbetalt belopp* vid sjukdom, olycksfall eller dödsfall inom familjen som styrks med läkarintyg.

Kostnad: 2 350 SEK – med prisgaranti! Skulle du hitta motsvarande avbeställningsskydd till ett lägre pris hos någon av våra konkurrenter matchar vi det priset, så att du har det mest fördelaktiga skyddet hos STS.

Utökat avbokningsskydd: Med utökat avbokningsskydd kan du, oavsett anledning, välja att avboka din resa med full återbetalning av inbetalt belopp* senast 10 dagar innan avresa.

Kostnad: 12.000 SEK för våra classic-program, 20.000 SEK för select-program.

*utöver kostnaden för själva avbokningsskyddet