Högre utbildning på college och universitet

Studierna som gav jobb på ett femstjärnigt hotell i Sydney

Wed May 14 2014

Efter gymnasiet visste jag att jag ville resa och se världen, men samtidigt göra något som jag har användning för senare. Jag visste att mina intressen låg omkring turism, customer service och passionen för att resa och upptäcka. The Hotel School Sydney erbjöd en treårig utbildning i business med huvudämne Hotel Management. Det blev mitt val.

Lärarna på skolan är väldigt kompetenta och hjälper till med allt. Den största fördelen är att de som lär ut har både akademisk erfarenhet och arbetslivserfarenhet inom deras område. Utbildningen är bra och precis som jag hade tänkt att den skulle vara. Tack vare lärarna och de små klasserna tycker jag det är enklare att lägga ner tiden och lära sig.

Jag tyckte att utbildningen var utmanande och lärorik och första året lärde jag mig det grundläggande inom hotell och hospitality och de två sista åren har jag fått mer avancerade kunskaper inom bland annat ledarskap. När jag kom till skolan var jag rädd för att språket skulle vara ett hinder, men det var inga problem.

Skolan hjälper till med det mesta och var väldigt hjälpsamma vid jobbsökandet. Efter tre månader fick jag jobb på ett femstjärnigt hotell, Four Seasons Hotel Sydney, där jag jobbade heltid i sex månader och där jag nu, två år senare fortfarande jobbar medan jag studerar.

Studerandet är väl upplagt med mycket självstudier vilket gör att det funkar att jobba vid sidan om. Detta gör också att jag har lyckats resa runt i Asien på mitt ena långa lov, och fått upptäcka Nya Zeeland och andra delar av Australien på det andra.

När jag landade i Sydney insåg jag att universitetslivet här även bjöd på en del typiskt stadsliv som shopping, kaféer, restauranger, strandliv och fest. Jag föll direkt för Sydneylivet då det har en blandning av allt. Efter tre år i denna stad har jag skapat ett helt annat liv och har en annan vardag mot för vad jag hade haft i Sverige.

Lockas du också av en hotellutbildning? Vi berättar gärna mer om dina studiemöjligheter utomlands.
Kontakta oss
Boka gratis studievägledning eller gör en intresseanmälan

Här studerar Emma
The Hotel School Sydney