Högre utbildning på college och universitet

Studierna på paradisön gav jobb hemma i Sverige

Fri Oct 17 2014

När jag gick klart gymnasiet kände jag snabbt att jag ville åka iväg och studera i USA. Jag visste inte vad jag ville studera så jag tog hjälp av IBS för att hitta rätt program och skola. Jag valde Hawaii Pacific University på ön Oahu, då jag ville byta min vardag helt och hållet.

På Oahu fick jag ha sommar i ett helt år samtidigt som jag fick uppleva en helt ny kultur. Det jag inte hade räknat med var att jag skulle älska Hawaiis natur, människor och skolan så mycket, så jag stannade och tog hela min kandidatexamen i Travel Industry Management.

HPU är en helt fantastisk skola med många internationella studenter från hela världen. Det som gör skolan unik är dess små klasser och erfarna lärare vilket gör att man inter känner sig som bara en i mängden, utan en student som dom verkligen bryr sig om.

Om språket är något som gör att du tvekar ska du absolut inte tacka nej till denna möjlighet bara för det. Skolan erbjuder studiehjälp med framförallt engelska men även många andra ämnen.

Att studera på en paradisö har sina fördelar. Runt skoltimmarna en helt vanlig dag kunde jag hämta min surfbräda och hoppa i havet, ta med skolböckerna och plugga på stranden eller gå upp för alla dessa berg som Hawaii erbjuder och se helt otroliga vyer.

Du må vara sex timmar från fastlandet USA men du har världens möjlighet att upptäcka de andra öarna och se hur olika de är.

Att åka med IBS var ett tryggt beslut för mig när jag skulle åka iväg själv ett helt år. De fixade boende till mig första halvåret så jag behövde inte vara orolig för det och hjälpte även till med kursval och allt pappersarbete med visum och CSN.

Det kändes bra att ha ett skyddsnät, någon jag kunde kontakta. Genom att vara med IBS fick jag otroligt mycket information innan avresan vilket kom till nytta när jag väl var på plats. En jättebonus var att det fanns en representant när jag anlände till Hawaii som kunde visa området och skolan i början och även vara en bra kontakt genom hela läsåret.

Att komma tillbaka till Sverige med en examen från ett universitet utomlands gjorde att mitt CV stod ut och fick arbetsgivare att bli nyfikna på mig, jag fick jobb efter tre veckor. Mina utlandsstudier ledde inte bara till ett bra jobb utan även till vänner som jag nu har över hela världen, en ö mitt i Stilla havet som jag kan kalla mitt andra hem och en upplevelse jag inte kan sluta le åt när jag blir tillfrågad. Som person har jag kommit ur min comfort zone och är mycket mera öppen, social och kör numera med en JA-attityd.

Tveka inte, du kommer inte ångra dig!

Läs mer
Gör som Anna, studera på HPU