Högre utbildning på college och universitet

Är du intresserad av studier inom media, kommunikation och PR?

Mon Jul 31 2017

Studier inom media, kommunikation och PR passar perfekt för dig som vill ha chansen att påverka både din organisation och samhället. Vare sig du vill starta eget, jobba inom offentlig sektor, privata företag eller ideellt har du stor nytta av kommunikationsstudier för att föra verksamheten framåt och tydligt se dina idéer bli till verklighet. Examinerade kommunikationsstudenter hamnar ofta på positioner inom reklam, media, PR, marknadsföring och på diverse kommunikationsavdelningar hos kommun och myndighet, men (!) konkurrensen om jobben är hög – så det gäller att sticka ut vid din jobbansökan.

Kommunikationsstudier utomlands

Ett diplom inom kommunikation från ett universitet utomlands hjälper dig att sticka ut rejält på arbetsmarknaden. Du får ovärderlig erfarenhet, inblick i andra kulturer, ett internationellt nätverk och kunskaper i engelska som är omöjliga att få på hemmaplan. I den globaliserade och digitaliserade kommunikationsvärlden är omvärldskoll och goda engelskkunskaper ett måste för samtliga marknadsförare och kommunikatörer. Skolengelskan från gymnasiet räcker inte särskilt långt längre, utan kunskaper på en mer professionell nivå krävs för att du ska kunna kommunicera smidigt med både kollegor, klienter och kunder från andra länder. När du pluggar utomlands kommer du snabbt in språket och får en mycket högre medvetenhet gällande både den fysiska och digitala världen utanför Sveriges gränser.

Kreativa jobb i framtiden

Studier inom media, kommunikation och PR passar inte bara dig med en vass penna, utan även dig med ett intresse för psykologi, människor och omvärlden. Att du är väl bekant med sociala medier är en självklarhet och att du är analytiskt lagd är en stor fördel. En kommunikationsutbildning öppnar dörrarna för många roliga, viktiga och kreativa jobb och är helt klart en värd investering du kommer ha stor nytta av i framtida arbetsliv.

STS samarbetar med flera olika skolor som erbjuder studier inom media, kommunikation och PR. Läs mer om skolorna och utbildningarna nedan, och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Australien
RMIT, Melbourne – Communication
University of the Sunshine Coast – Diploma in Communication

USA
Hawaii Pacific University – Mass Communication
Antioch University, Santa Barbara – Communication & Media