Högre utbildning på college och universitet

Stärkt självförtroende och ett hej från Johnny Depp

Tue Oct 27 2015

Jag hade alltid varit mest intresserad av matte och de naturvetenskapliga ämnena i skolan, men hade också alltid haft en stor kärlek till foto. Ett år efter gymnasiet bestämde jag mig därför för att åka till Santa Barbara för att se om jag kunde göra någonting av det.

Jag hade aldrig kunnat förutse hur mycket jag skulle lära mig under min fotoutbildning. Tack vare lärarnas otroliga engagemang och kunskap utvecklades jag inte bara tekniskt och kreativt, de gav mig även känslan av att det här verkligen är något som jag kan hålla på med om jag vill, en viktig känsla som jag fortfarande bär med mig.

Efter ett år på skolan var jag inte i närheten av att känna mig redo att åka hem, så jag siktade in mig på ett Certificate of Achievement in Applied Photography och stannade ett år till.

Självklart fanns det oändligt många saker att hitta på även utanför skolan. Jag har alltid tyckt att det har varit roligt med kändisar och vilket ställe kan då vara bättre än Kalifornien? Det blev en hel del turer till LA med allt från konserter och tv-inspelningar till stora filmpremiärer. Santa Barbara arrangerar dessutom varje år en filmfestival dit några av de största skådespelarna kommer.

Ett av mina favoritminnen är utan tvekan världspremiären av filmen Transcendence i Westwood i LA. Jag hade köat hela dagen för att stå vid röda mattan och se Johnny Depp, en person som jag har beundrat i halva mitt liv och som är min stora favorit. Minnet av totalt kaos bland fansen när han närmar sig och hur han till slut hamnar rakt framför mig, som bara står där i chock. Hur han tittar upp på mig, rakt in i mina ögon, och säger ”Hi darlin” med ett leende på läpparna, skriver sin autograf åt mig och går vidare. Det är något jag sent kommer att glömma!

Nu har det gått drygt ett år sedan graduation. Jag har hunnit landa efter alla galna äventyr i Kalifornien och även börjat bygga upp ett nytt liv här hemma. Jag har startat ett eget företag som fotograf och videograf och jag fotar dessutom konserter för Rockfoto.nu, något jag har drömt om i flera år.

I höst är det även dags att plugga igen, den här gången till civilingenjör i medieteknik på KTH, en blandning mellan den jag var innan jag reste till USA och den jag blev där borta. Jag saknar Kalifornien jättemycket och målet är helt klart att en dag kunna flytta tillbaka!

Läs mer
Boka gratis studievägledning
Studera Photo & Journalism på SBCC