Högre utbildning på college och universitet

Marias bästa minnen från sitt andra hem, Sunshine Coast, Australien

Thu Jul 02 2015

Att resa är att leva, sägs det. När resan går över i att man bestämmer sig för att studera i ett annat land får man också ett andra hem. Mitt andra hem är Sunshine Coast i Australien, där jag har bott och studerat i två år. Här är några av mina bästa platser från solskenskusten.

Australia Zoo

Kan kännas som en turistfälla men det är få platser i världen där man får gosa med både koalor och kängurus på samma ställe. Utan tvekan ett måste redan under första veckan på plats.

Noosa National Park

Naturen runt om hela Sunshine Coast är oslagbar. Ett av mina favoritställen är nationalparken i Noosa, med regnskog, vattenfall och stränder. Har man tur kan man få sällskap av någon orm, en spindel eller kanske en koala.

Emjay's coffee på Mooloolaba Esplanade

När jag behövde en paus i pluggandet, eller från mina roomies, brukade jag krypa upp i en soffa på Emjay’s, koppla upp mig på deras trådlösa nätverk och läsa svenska nyheter eller kolla SVT Play.

Sunshine Plaza

Ett ganska vanligt, enkelt shoppingcenter, men oj så många timmar som jag har spenderat här. Och här finns allt. Shopping, matbutiker, postkontor, restaurangtorg, biograf. Det finns alltid en anledning att strosa runt i ett svalkande shoppingcenter med härlig air condition.
Så, ja. Att resa är att leva och dessa plaster kommer alltid leva kvar hos mig på ett speciellt sätt. Du som väljer att studera på Sunshine Coast kommer förstå precis vad jag menar. Och jag är övertygad om att du kommer hitta dina egna guldkorn.

Vill du också uppleva Sunshine Coast?

Studera på TAFE Queensland East Coast
Studera på University of The Sunshine Coast

Kontakta oss
Boka en studievägledning eller gör en intresseanmälan