Högre utbildning på college och universitet

Jacob hittade sitt sound under tiden i Santa Barbara

Mon May 19 2014

Valet att åka till Kalifornien för att studera musik är något av det bästa jag har gjort i hela mitt liv. Redan vid det första andetaget av varm kvällsluft utanför Los Angeles flygplats visste jag att jag hade hamnat rätt, detta skulle bli två bra år.

Allt gick så mycket lättare än vad jag hade räknat med, direkt när jag kom fram till lägenhetskomplexet jag skulle bo i så fick jag nycklar i hand och vetskapen om att mitt schema var spikat och klart, det var bara att hoppa rätt in i mitt nya liv.

Jag studerade musik och träffade ett gäng människor som var där av samma anledning som jag, för att hålla på med musik dygnet runt och leva livet. Jag märkte ganska snabbt att jag inte riktigt var på lika hög nivå som de andra men bestämde mig för att jag skulle bli det i stället för att ge upp.

Jag minns hur jag gång på gång gick upp och spelade inför min klass i låtskrivande. Jag fick alltid beröm men läraren kommenterade även alltid att det var något i min musik som var lite konstigt. Jag började öva på de olika tekniker som han lärde ut, men kommentaren kvarstod: “There’s something weird about it.” Jag började bli trött på att höra det och och valde att strunta i det, jag tänkte göra det på mitt sätt.

Jag fortsatte att skriva och använde fortfarande många av de låtskrivartekniker som jag själv höll med om var bra. Till slut, efter att ha uppträtt inför klassen ännu en gång hör jag min lärare säga: “Jacob, I’m finally starting to realize what it is you’re doing. Keep on doing it, I like it”.

Utan att jag märkt övergången så insåg jag plötsligt hur långt upp på stegen jag hade klättrat. Nya elever kom fram till mig och började fråga mig om tips och råd, läraren lyssnade noggrant på mig om jag hade något att säga. Det bästa av allt var när vi en lektion fick en gästtalare till klassen. David Paich, låtskrivare och keyboardist i bandet Toto, musiker på ett av världens mest sålda album (Thriller av Michael Jackson) och mycket, mycket mer.

Jag trodde inte mina öron när min lärare står där framme med David Paich och frågar: “Jacob, do you have anything you’d like to perform?”

Innan jag visste ordet av det hade jag framträtt en av mina låtar för denna legend som tittade på mig och sa: “Never give up, I’m sure you can make it.”

Läs mer
Studera Music på Santa Barbara CIty College