Högre utbildning på college och universitet

Ida bytte ut Sverige mot soliga Kalifornien

Tue Jan 08 2019

Efter studenten ville Ida göra något nytt. Drömmen om att studera utomlands gick i uppfyllelse när hon flyttade till soliga Kalifornien och började studera vid Santa Barbara City College. Här berättar Ida om sin vardag, vad det bästa med Santa Barbara är och vilka kurser hon läser i skolan.

Namn: Ida Eriksson
Ålder: 19
Hemstad: Uppsala
Studerar: Business, Santa Barbara City College
Blogg: Läs här!

Vad fick dig att vilja studera utomlands?

Efter studenten var jag redo att byta miljö och göra något helt annorlunda. Jag ville resa men samtidigt är utbildning väldigt viktigt för mig så därför var detta perfekt för mig. Jag har velat plugga utomlands i flera år och nu var bästa tiden att åka.

Vad är det bästa med att bo i Santa Barbara i Kalifornien?

Miljön helt klart, det är så oerhört vackert här. Jag älskar att bo så nära stranden och havet. Atmosfären i Santa Barbara är även magisk, alla är så trevliga och tillmötesgående.

Vad såg du mest fram emot med att studera i USA?

Att få uppleva College och allt det innebär i en sån vacker stad och träffa människor från hela världen. Byta ut Sverige mot USA ett tag!

Vad har du valt för kurser i skolan?

Den här terminen kommer jag gå två kurser i Entrepenörskap, en kurs i Marknadsföring och även en kurs i Ledarskap.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Alla dagar är olika här, men en vanlig vardag börjar med att jag precis som alla andra äter frukost och gör mig färdig för skolan. Jag har mellan en till två lektioner om dagen vilket betyder att det finns mycket tid till att göra annat bara man är ikapp med allt plugg. Jag går till skolan och har lektion, det finns även många möjligheter på skolan att få hjälp med uppgifter och plugg inför prov om man är som mig och koncentrerar sig bättre i skolan än hemma. När jag är färdig med skolan umgås jag med mina vänner, om det är bra väder hänger vi på stranden eller vid poolen och om det är lite molnigare så bor vi i en supermysig stad med massor av restauranger, caféer och bra shopping.

Tack Ida! Lycka till med dina studier och njut av Santa Barbara.

Vill du också studera på Santa Barbara City College? Läs mer här!