Högre utbildning på college och universitet

Hur går det att studera i staden som aldrig sover?

Mon Jul 20 2015

Att studera i New York, staden full av möjligheter, där allt kan hända, är inte nödvändigtvis bara enkelt. Det är faktiskt något jag får frågan om ganska ofta: hur klarar jag av att kombinera mina studier med att bo i New York?

Jag kommer väldigt väl ihåg hur det var när jag först kom hit. Staden var hel ny, spännande och överväldigande. Det var SÅ mycket jag ville se och göra. Det jag och mina roomies gjorde var att vi flyttade hit en vecka innan skolan startade. Vi ville ha god tid på att komma tillrätta, slippa jetlag och hinna se om omkring där vi bodde och runt skolan. Dessutom fick vi också tid för att kort och gott få vara lite turister.

Vi gjorde mycket första veckan och utnyttjade verkligen tiden innan skolstart. När skolan sedan började hittade jag efter ett tag ett sätt som funkar för mig. Det är att försöka att få gjort det mesta skolarbetet under veckodagarna, så helgerna blir lediga till att göra vad jag vill.

Jag känner många på skolan som gärna är ute flera gånger i veckan, men för mig känns det inte aktuellt. Klarar man att kombinera fest med sina studier är det säkert bra, men jag är generellt ganska ointresserad av det, och jag vet att det hade påverkat mina studier dåligt.

Jag har alltid varit noga med att göra bra ifrån mig i skolan, något som kan vara både positivt och negativt. Förra terminen var jag till exempel väldigt stressad hela tiden, och det gjorde mig så sliten. Det slutade med att det inte blev så många lediga dagar till att upptäcka staden jag bor i, och det kändes inte helt sunt. Det har jag verkligen lärt mig nu. Jag lägger fortfarande ner mycket tid på skolarbetet, men jag tar det mycket lugnare, och ser till att njuta av staden så mycket jag kan.

Så, mitt tips är kort och gott att hitta en bra rutin som funkar för dig. Studierna är självklart viktiga, men det är också viktigt att du ibland tar ledigt och verkligen upplever den häftiga stad du bor i.

Kontakta oss
Boka gratis studievägledning eller gör en intresseanmälan

Läs mer
Berkeley College New York