Högre utbildning på college och universitet

Ett äventyr i Melbourne

Tue Apr 19 2016

Emilie studerar till vardags på CBS i Köpenhamn. Sommaren 2015 tog hon chansen att åka till Australien för att studera en termin på RMIT University i Melbourne, som en del av utbildningen. Här svarar hon på frågor om studierna och ger en del bra tips.

Varför valde du att studera på RMIT?
– Jag var igång med min kandidatexamen på CBS och kom på lite sent att jag gärna ville studera utomlands en termin. Jag hittade IBS genom att söka lite på nätet och efter en bra studievägledning kom vi fram till att RMIT i Australien var det rätta valet för mig. Jag hade själv aldrig tänkt på Australien.

Vilka kurser läste du och var du nöjd?
– Kurserna skulle helst matcha min utbildning i Danmark, samtidigt som jag kunde bredda min profil lite. Jag valde därför att läsa några business- och ekonomikurser. Jag var jättenöjd och gillade att det var en blandning av workshops, föreläsningar och diskussioner. Danmark användes ofta som exempel, så jag fick ofta frågor om saker hemifrån. Jag var även med på RMIT:s lektionshjälp som finns på skolan ungefär klockan 8-18. Man tog verkligen hänsyn till de internationella studenterna och lärarna såg alltid till att man hängde med.

Hur var det generellt att studera på RMIT?
– Fantastiskt! Lokalerna är toppenbra och man fick ett varmt välkomnande. Jag kan absolut rekommendera det.

Var det lätt att hitta vänner?
– Ja! Man ska naturligtivs ha “ja-hatten” på sig och öppna munnen. Jag vill tipsa om att vara med i skolans välkomstaktiviteter. Det är energikrävande i början, men det är så värt det. Jag fick massor med australiska vänner och även danskar och andra internationella vänner.

Vände du dig till din IBS-representant något?
– Ja! Min IBS-representant heter Maja och redan från första stund visade hon mig runt i stan och gav en massa bra tips. Vi träffades flera gånger och var också på en vandring i regnskogen. Det var en jättefin hjälp.

Hur var Melbourne som studentstad?
– Behaglig, säker och trevlig. Man kände sig snabbt hemma och det var lätt att ta sig runt. Det var bra restauranger och folk var vänliga.

Vad gjorde du på fritiden?
– Melbourne är som sagt en bra studentstad och har massor med kultur, så det utnyttjade jag. Jag reste också runt i Australien, bland annat till Sydney och Brisbane. Jag hade ett bra studentliv; gick på bio, gick på stan, var på stranden, såg naturen, vandrade i regnskog och såg allt sånt som Danmark inte har.

Vad kan du använda den här utlandsterminen till framöver?
– På alla sätt och vis: utbildning, karriär, på ett personligt plan, ja allt. Det ger energi, ett nytt mod och jag har fått en fantastisk upplevelse i bagaget, som jag aldrig kommer glömma. Jag vill gärna göra det igen.

Vi tackar Emilie för härliga svar och bra tips och önskar henne all lycka med vidare äventyr.

Vill du boka en studievägledning med oss för att hitta rätt val för just dig? Gör en intresseanmälan eller ring oss på 0771-20 20 80. Vi ser fram emot att hjälpa dig med val av stad, skola och kurser. Välkommen!

Läs mer
RMIT University