Högre utbildning på college och universitet

Drömlivet i Kalifornien

Tue Jan 27 2015

Nervös, oförberedd och spänd, sammanfattar känslorna jag hade när jag stod där på Gardemoen och sa hej då till familjen. Vad är det jag beger mig ut på? Alla möjliga tankar dök upp i huvudet.

Jag hade en mellanlandning i Berlin. Jag var stressad och några tårar pressade sig fram. Jag kände mig helt ensam i världen, men så hände något som förändrade allt. Jag och en svensk tjej, lång och blond, blev tagna ur kön. Vi började prata och det var början på en ny vänskap, en ny bästa vän, och hon blev nästan som en syster för mig under året. Hon skulle också studera på Santa Barbara City College.

Vi hade svårt att förstå varandra och det blev att vi pratade engelska för att få samtalen att flyta. Det blev början på en vardag där allt skulle bli på engelska, något som först var en skrämmande tanke, och jag kände mig obekväm med att prata ett språk jag inte kunde helt flytande.

Nu, ett år senare, kan jag inte annat än att le åt alla minnen, upplevelser och ögonblick jag har haft där borta. Jag har inte bara fått de mest fantastiska vännerna, vi har blivit som en familj. Det är helt otroligt vilka starka band du kan få med ett gäng helt okända personer.

Man får vänner för livet. Det låter som en klyscha, men det är verkligen sant! Det är helt mindblowing och jag kan lova dig att ett sådant här år är värdefullt, och något du kommer att ta med dig och titta tillbaka på så länge du lever.

Hoppa ut i världen och lev drömlivet till fullo!

Läs mer
Studera på Santa Barbara City College