Högre utbildning på college och universitet

6 saker du inte visste om London

Wed Aug 26 2015

London är Storbritanniens huvudstad och klassas som en världsstad, med cirka 8,4 miljoner invånare. De gamla, röda telefonkioskerna, de klassiska taxibilarna och de typiska dubbeldäckarna är några saker som alltid associeras med London. Här är 6 saker som du kanske inte hade hört om staden tidigare.

 1. Öde stationer
  Visste du att London har T-banestationer som står helt övergivna? Några av dem är Strand som stängdes 1994 och Down Street som stängdes 1932. I dag används de främst till olika festarrangemang och filminspelningar.

 2. Utmaning för taxichaufförerna
  För att få köra taxi i London måste du ha riktigt bra geografikunskaper, som du övar upp under två till fyra års studier. Du ska kunna 320 grundläggande resvägar, vilket inkluderar 25 000 gator. Du måste även visa att du känner till 20 000 sevärdheter och landmärken i staden.

 3. En lite udda begravningsplats
  Har du en sliten skateboardbräda som inte kan användas längre och bara ligger hemma och skräpar? Då tycker vi absolut du ska ta med brädan till bron Hungerford som ligger nära Waterloo. Det har nämligen blivit skatebordfantasternas egen begravningsplats och här samlas de för att begrava sina favoritbrädor när de inte går att använda längre.

 4. Kortaste resan underground
  Mellan de populära T-banestationerna Leicester Square och Covent Garden är det endast 270 meter. Denna sträcka är den absolut kortaste i London och tar bara 40 sekunder att åka.

 5. Gaser blir till ljus
  Att använda gaser från Londons avlopp som en resurs för att ge lyktstolparna ljus uppfanns i slutet av 1800-talet. Detta var samtidigt ett sätt att få den hemska stanken från avloppen att försvinna. Bakom hotell Savoy står faktiskt en av dessa avloppsgaslampor kvar än i dag.

 6. Julgranen på Trafalgar Square
  Julgranen på Trafalgar Square kommer från Norge. Varje år skänker Norge en julgran till London som tack för deras hjälp under andra världskriget.

Vill du ser mer av denna spännande stad och kanske upptäcka fler hemligheter? Välj att studera i London. Läs mer om våra skolor och kontakta oss i dag för en gratis studievägledning.

Kontakta oss
Boka gratis studievägledning

Läs mer
London College of Fashion
BPP University