Högre utbildning på college och universitet

Vad är TOEFL och IELTS?

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) och IELTS (International English Language Testing System) är internationellt erkända språktest i engelska. En del skolor har något utav dessa test som antagningskrav. Vilket testresultat som krävs varierar från skola till skola.

TOEFL-test ges i tre olika format, pappersbaserat (PBT), datorbaserat (CBT) och internetbaserat (IBT). Provet är utformat i USA och testar främst amerikansk engelska, med fokus på bland annat läsförståelse, hörförståelse och skriftlig kommunikation. Ett TOEFL-resultat är giltigt i två år.

IELTS administreras av British Council, IDP: IELTS Australia och Cambridge English Language Assessment. Provet finns i två versioner, Academic och General Training, där det första rekommenderas till dig som vill studera på högre nivå i ett engelsktalande land och det senare passar den som vill arbeta eller bo i landet. Båda versionerna omfattar fyra huvudområden: läs- och hörförståelse, muntlig kommunikation och skriftliga kunskaper. Ett IELTS-resultat är giltigt i två år.