Summer Academy
För dig mellan 10–19 år
+46 771-20 20 40
Bonjour glamour!

Franska på Franska rivieran

Det finns inte någon mer spännande, internationell stad att studera franska i än Juan-les-Pins på Côte d'Azur i Frankrike. Efter tre veckor här kan du se tillbaka på en fantastisk sommar – på franska!


Välj kurs – Franska rivieran

2000 kr rabatt

Franska

Från 21 395 kr

8_shutterstock_153817571_Paddle_Board_Ocean (1).jpg

Surfa på vågorna – prova SUP

Om du vill träna, öva eller bara vill surfa och ha kul är SUP (Stand up Paddling) det perfekta sättet att komma ut på vattnet och upptäcka den fantastiska kusten i Antibes. Läs mer och anmäl dig till kursen när du bokar din resa.

iStock_9366642_Nice_Beach.jpg

Franska rivieran väntar på dig

Det kan inte finnas ett mer spännande, internationellt och elegant ställe för att lära sig franska än Côte d'Azur! Här finns utomhuskaféerna, boutiquerna, solen, turisterna och de stora båtarna i hamnarna. 

Se alla aktiviteter

Fakta om Juan-les-Pins

Språk: Franska
Ålder: 13–19 år
Invånare: 75 000
Valuta: Euro
Simning: De längsta och bredaste sandstränderna på rivieran
Sommartemperatur: 30 °C
Shopping: Utmärkt både i Juan-les-Pins och Antibes

Jag visste inte att Frankrike skulle vara så himla kul. Jag lärde snabbt känna alla i gruppen och vi hade alltid roligt tillsammans!
Quang Lillsö
Juan-les-Pins

Bo i en fransk familj

En fransk familj ser fram emot att få hälsa dig välkommen under din språkresa till Franska rivieran. De ger dig många möjligheter att öva på din franska och visar hur det är att bo i Frankrike, på riktigt!

1_0818_Juan-les-Pins_host_family_IMG_0144.jpg

När du bor i en värdfamilj lär du känna den franska kulturen inifrån. Det bor upp till tre andra elever i familjen och alla äter frukost och middag tillsammans, så du får många möjligheter att prata franska.

De flesta värdfamiljer bor centralt, ofta nära havet och ungefär 5–20 minuter från skolan.

Aktiviteter som ingår

Din språkresa på Franska rivieran är full av roliga aktiviteter och utflykter där vi upptäcker vad rivieran har att erbjuda. Vad sägs om en utflykt till Monaco, spännande matmarknader och besök på ett vattenland bland annat? Alla aktiviteter och utflykter leds av engagerade och erfarna ledare från STS.

Stadstur i Antibes-Juan-les-Pins

Under dina första dagar har vi en rundtur i vackra Antibes-Juan-les-Pins – tvillingstäderna som du bor och studerar i. Detta för att du ska lära dig att hitta och snabbt känna dig som hemma i området. Vi går på en guidad tur där du får chansen att ställa alla dina frågor.

Välkomstpicknick

Vi börjar vår språkresa på bästa sätt med att ha en stor välkomstpicknick på stranden tillsammans med STS-ledare, elever och värdfamiljer. Information och god mat står på schemat och det är ett perfekt tillfälle att lära känna både familjen och eleverna.

Besök på Musée Picasso

Picasso-museet ligger i Chateau Grimaldi, ett borgliknande slott, i Antibes. Vi kollar på vacker konst och lär oss mer om en av världshistoriens mest berömda konstnärer.

Marknaden i Vieil Antibes

Varje morgon äger en frukt- och grönsaksmarknad rum i gamla stan i Antibes och vissa dagar finns även kläder, skor och inredning till salu. På en av våra lektioner går vi hit för att lära oss mer ord på franska och för få nyttja våra nya språkkunskaper genom att bland annat ställa frågor till utställarna.

Olika lekar och aktiviteter

Vi har fullt upp med roliga lekar och aktiviteter under hela språkresan. Vi har skattjakt, tävlingar och olika lagövningar där vi lär känna varandra ännu bättre och har riktigt kul ihop. Dina STS-ledare anordnar alla lekar och aktiviteter.

STS Student Party

Dina STS-ledare anordnar festkvällar där vi äter god mat och snacks, dansar och lyssnar på musik. Vi håller antingen till på skolan, stranden eller i en park och njuter av rivierans fantastiska sommarkvällar.

Om French Riviera

Soliga Juan-les-Pins och tvillingstaden Antibes ligger mellan Nice och Cannes på franska rivieran. Här finns en lång, vit och livlig strand, ett oändligt antal utomhusrestauranger och -kaféer, butiker, turister och stora imponerande båtar i hamnen. Här kan du förbättra din franska dygnet runt. Inte bara på lektionerna, utan även när du köper glass på stranden, en häftig t-shirt i en affär och när du pratar med din värdfamilj över frukosten.

Franska värdfamiljer och fritiden

I Juan-les-Pins bor du i en varm, välkomnande och noggrant utvald fransk värdfamilj. Du får lära känna en lokal familj och får en värdefull inblick i den franska livsstilen.


8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg 8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg

Vi ringer upp dig

Om du har frågor eller vill att vi ska kontakta dig kan du lämna ditt telefonnummer, så ringer vi upp dig så fort som möjligt!


1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg 1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg

Beställ en kostnadsfri broschyr

Klassisk språkresa, äventyrsresa, sportresa eller lifestyleresa? Läs om hela utbudet i vår inspirerande broschyr!

Frågor & Svar

 • Vad för slags språkresor finns det?

  Resan kan kombineras på olika sätt. STS-koncepten är:

  Språkresor – på den här språkresan har du lektioner på förmiddagen eller eftermiddagen och roliga aktiviteter och utflykter under resten av dagen.. Den här resan kan kombineras med sportkurser (eller kurser i fotografering och mode) på flera av våra destinationer. För den här restypen erbjuder vi också intensivkurser och kurser som är särskilt utvecklade för personer med dyslexi.

  Läs mer om Språkresor här

  Äventyrsresor – det här är en mycket populär språkresa som inte innehåller vanlig traditionell inlärning. Den här kursen är fylld av aktiviteter, utflykter och äventyr.

  Läs mer om Äventyrsresor här

  Sportresor – den här resan fokuserar på din favoritsport. Om du väljer Sportresor kan du få ut det mesta av din språkresa genom att kombinera ditt intresse med engagerande och lärorika lektioner.

  Läs mer om Sportresor här

  Lifestyleresor - den här resan fokuserar på din favorithobby eller om du bara vill åka iväg och få lite egen fritid.

  Läs mer om Lifestyleresor här

 • Hur ser språklektionerna ut?

  Det känns definitivt inte som de vanliga språklektionerna hemma. Våra lärare tar hänsyn till att du befinner dig i det land där språket talas. Vi gör olika gruppövningar och aktiviteter och allt sker tillsammans med dina nya vänner från hela världen. Dina läxor kan exempelvis vara att berätta för dina klasskamrater om middagen du och din värdfamilj hade igår kväll.

 • Kan jag bo med min kompis?

  Absolut, vi placerar kompisar och syskon som vill bo i samma värdfamilj, samma gäller för boende på resort och campus. Det är dock väldigt viktigt att du meddelar oss om detta i god tid innan, gärna när du bokar din resa. Upp till fyra vänner eller syskon kan bo tillsammans.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Kan vem som helst åka på en språkresa med er?

  Vi gör allt i vår makt för alla att kunna åka på sin drömresa. Det är därför viktigt att du informerar oss om du har några sjukdomar, allergier eller funktionshinder. Med den här informationen i åtanke kan vi hitta en lösning som passar dig perfekt. Vi har värdfamiljer som har erfarenheter när det gäller till exempel diabetes och allergier, och som är väl informerade när det gäller läkemedel, kost och olika livsstilar.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Hur mycket kan jag lära mig?

  Eftersom du är omgiven av språket överallt – hemma, i skolan och på fritiden, lär du dig hela tiden. Det som du lär dig i klassrummet är bara en del av utbildningen. Du får även lära dig mycket när du övar språket efter skolan, när du umgås med din värdfamilj, när du shoppar eller när du köper glass.

  Läs mer om STS Progressive Learning

 • Hur bokar jag?

  Steg 1 - Välj Destination

  Steg 2 - Välj bland kurser och aktiviteter på ditt valda resmål.

  Steg 3 - Boka! 

  Psst! Du vet väl om att du även kan välja att räntefritt avbetala din resa? Se här

Öppet må–to 9–19, fr 9–17 Mer information

Besök oss
STS Education AB Göteborg
Kyrkogatan 48 – NK-huset
411 08 Göteborg
STS Education AB Stockholm
Kindstugatan 1
111 31 Stockholm

© STS Education AB 1958–2018