Språkresor 14–17 år
STS Language Travel – roliga och utvecklande språkresor sedan 1958
I goda händer

Information till föräldrar

Pratar ni hemma om att det är viktigt att kunna flera språk? Tittar ni på språkresor för att låta dina barn lära sig ett främmande språk i det land där det pratas hela tiden? Bra! Det är ett av de bästa sätten att bli riktigt bra på ett annat språk. Dessutom blir ditt barn mer självständigt och får ett försprång när det gäller att bygga upp sitt internationella nätverk.

Vi på STS Education har gett elever möjlighet att lära sig främmande språk genom språkresor sedan 1958. Vi vet att det här är ett stort steg både för dig som förälder och för ditt barn. Med vår kunskap och vårt engagemang hjälper vi dig hela vägen och finns här för att svara på alla frågor och funderingar som ni har.

Så mycket mer än bara språkträning

En språkresa handlar inte bara om nya ord och uttryck, det finns också nya favoriträtter, roliga historier och underbara minnen. Det handlar också om att bo någon annanstans, även för en kortare period. Det innebär att få en förståelse för en annan kultur och en möjlighet att lära sig mer av ett främmande språk. Det är spännande och leder också till personlig utveckling. Ditt barn kommer att vidga sina vyer och få nya perspektiv, vilket ger självinsikt och självförtroende. Dessutom innebär resan att få nya vänner från flera olika länder och att lära sig att klara sig lite mer själv vid ung ålder. Det är verkligen något som ditt barn kommer ha användning för resten av livet!

Din egen resa som förälder

Att skicka ditt barn på en språkresa innebär att du måste låta ditt barn på egen hand möta och hantera nya situationer och utmaningar. Det kan kännas skrämmande och annorlunda då du här hemma alltid finns i närheten. Att se den här utvecklingen kommer att vara en fantastisk upplevelse för dig och du kommer att vara så stolt. Se dig själv som en coach - det är det som att vara förälder till en språkreseelev handlar om.

5 tips till dig som förälder:

  1. Var delaktig, men låt ditt barn ta ledningen. Genom att låta ditt barn ta ansvar för planeringen och de praktiska sakerna kommer det att vara bättre förberett.
  2. Stötta och visa förtroende gentemot ditt barn, det är viktigt att du tror på att detta är något som din ungdom klarar av och som kommer att leda till personlig utveckling.
  3. Diskutera gärna redan innan avresa vilken budget ni tänker er att ha vad gäller fickpengar och eventuellt extra utflykter. Kan ni redan nu se eventuella extra kostnader som kan dyka upp som ni kan ta höjd för?
  4. Försök att inte vara allt för involverad i ditt barns vardag när det är iväg på sin språkresa, utan låt din ungdom växa på egen hand i stället för att förlita sig på dig.
  5. För mycket kontakt med hemlandet, vänner och familj gör det svårare för ditt barn att komma in och lära känna de andra eleverna. Försök därför att hålla en gräns på hur mycket ni ska höras under den korta period när ditt barn är bortrest.

Bli värdfamilj här hemma!

Visst är det fantastiskt att skicka ut barn i världen för att lära sig språk, om kulturella skillnader och ge dem möjlighet att växa som människor. Men det går också bra att bjuda hem världen till dig. Läs mer om att vara värdfamilj för elever som kommer till oss från hela världen. Och passa på att ta del av vårt Host & Go erbjudande, det innebär att du kan dra av en del av kostanden om ditt barn vill åka på utbytesår under gymnasietiden.