Språkresor 15–18 år
STS Language Travel – roliga och utvecklande språkresor sedan 1958
Så här går det till

Från bokning till avresa

Äventyret är precis runt hörnet och du kanske redan har bokat din språkresa! Men vad händer från och med nu fram till avresedagen? Läs allt om det här, och om du har fler frågor, hör av dig till oss!

Bekräftelse

När vi tar emot din beställning skickar vi en bekräftelse till dig via e-post där du får en länk till våra allmänna villkor och annan viktig information.

Faktura och betalning

Anmälningsavgiften för programmet är en del av det totala priset och betalas i samband med att du bokar din resa. Resterande belopp ska betalas 40 dagar innan avresa och fakturan skickas till dig ca 60 dagar före avresa. Du kan också välja att betala hela resan på en gång när du bokar.

Kontrollera eventuella tillägg

Vill du träna ditt språk samtidigt som du utövar din favoritsport eller åker på extra utflykter? Vi erbjuder ibland extra kurser eller extra utflykter. Se vad som finns tillgängligt under din resa och boka gärna dessa samtidigt som du bokar din språkresa. Tveka inte att fråga oss om råd.

Avresemöte

Under våren arrangerar vi digitala avreseträffar. Här tillhandahåller representanter från STS all praktisk information du behöver, och du får svar på eventuella nya frågor. Vi skickar även ut en handbok med en massa bra tips inför din resa, så ta gärna del av den.

En vecka innan din avresa får du också information och ditt boende, ankomstinformation, viktiga telefonnummer till vår lokala personal med mera. Allt för att du ska känna dig trygg under din resa med oss.

Biljetter till resan

När du ska åka på språkresa bokar du dina tåg- eller flygbiljetter själv. Det innebär också att du reser själv.

Boka gärna dina biljetter via vår partner DIB Travel på telefon +46108887062 eller via e-post till support@dibtravel.com och tala om att du bokar för en STS student. DIB hjälper dig att boka den resväg och resesätt som du tycker passar bäst samt om du vill ha en ledsagare under resan. Det är bra att boka ändringsbara och återbetalningsbara biljetter - för säkerhets skull. Bokning via DIB sker med fördel på svenska eller engelska.

Väl på plats

Väl framme på din destination möter vi upp dig och ordnar med transport till din värdfamilj eller campus där du ska bo. Du får också information om hur du tar dig till skolan och vilka tider som du behöver förhålla dig till. Bra att veta är också att vi ibland tar foton på våra elever som vi delar på STS sociala kanaler som Tiktok, Intagram och Facebook. Om du inte vill vara med på bild eller om dina föräldrar inte vill att du ska vara med på bild, är det viktigt att ni meddelar oss det i samband med att ni godkänner våra villkor.