Språkresor 14–17 år
STS Language Travel – roliga och utvecklande språkresor sedan 1958
Så här lär vi dig språk

Skolor och utbildning på din språkresa

Att studera ett språk i landet där det talas har stora fördelar jämfört med att studera språket hemma. Du lär dig massor på lektionerna men du övar ännu mer efter skolan när du använder dig av språket i praktiken. Kanske när du köper glass, pratar med klasskompisar eller spelar beachvolleyboll.

Vår grundidé är att hjälpa dig att växa både språkligt och som person, samtidigt som du får uppleva en fantastisk sommar genom din språkresa. När du väl är hemma igen efter dina veckor utomlands med oss kommer du att inse att din resa har gett dig mer än bara förbättrade språkkunskaper. Det är också en resa som får dig att växa som person och som ger dig nya perspektiv inför framtiden.

Våra skolor och språklärare

Dina lärare är noggrant utvalda och all undervisning hålls av kvalificerade lärare som har språkkunskaper på modersmålsnivå. Lektionerna sker i klassrum som är utvalda för att passa de små grupper som är typiska för våra kurser. I vissa fall bor du en bussresa bort från skolan, i andra fall inom gångavstånd. Du åker eller går till skolan med dina nya vänner och pratar med dem på vägen dit. Din värdfamilj eller din ledare ger dig en vägbeskrivning till skolan så att du vet hur du tar dig dit.

Undervisning anpassad till din nivå

Innan du åker eller den första dagen på din språkresa gör du ett test som prövar dina nuvarande kunskaper. Utifrån resultatet blir du placerad i en grupp med elever på samma språknivå. Dina lärare kommer ofta ta med sig en bit av den lokala kulturen in i klassrummet – ett unikt tillfälle för dig att lära dig ännu mer. Efter kursen kommer du att förvånas över hur mycket du faktiskt har utvecklats. När det sista testet är gjort får du ett intyg som bevis på att du förbättrat dina språkkunskaper.

Metoder för att du ska lära dig mer av språket

På våra språkresor ser vi mer på lärande snarare än undervisning. Dina språkkunskaper förbättras snabbt genom fartfyllda lektioner, grupparbeten och olika rollspel. Samtalet och interaktionen är viktig, men också grammatik, ordförråd, läs- och hörförståelse.

Goda språkkunskaper och kulturell medvetenhet är viktigare än någonsin och du får en effektiv inlärning när du bor på en plats där du träffar och pratar med lokalbefolkningen. Du får öva på språket dagligen, både i lektionssalen och under alla aktiviteter. Du lär dig nya uttryck och uttal på ett optimalt sätt. Genom att studera ett språk utomlands får du också lära dig om kulturella likheter och olikheter, samtidigt som du blir motiverad att lära dig då du omedelbart får användning för dina nya kunskaper!

Men din inlärning tar inte slut bara för att du lämnar klassrummet eller avslutar dagens kurs, du får ständigt möjlighet att öva på språket när du pratar med affärsbiträden, umgås med din värdfamilj eller med dina internationella vänner.