Språkresor 14–17 år
STS Language Travel – roliga och utvecklande språkresor sedan 1958
Mycket mer än bara språk

Vad får jag ut av en språkresa?

Att resa och lära känna nya människor, platser och kulturer ger så mycket mer än bara språkundervisning. Du får en personlig utveckling och du kommer att hitta många nya vänner. Det är en härlig känsla att vidga perspektivet och att stå på egna ben och att kanske för första gången resa utan dina föräldrar. Tillsammans med dina nya vänner får du en underbar sommar med massor av roliga upplevelser som ger dig fantastiska minnen.

Allt det här kommer du ta med dig hem:

 • Bättre språkkunskaper
  Att öva på ett språk i det land där det talas ger dig ett försprång, samtidigt som du snappar upp nya uttryck och kroppsspråk. Detta tar dina språkkunskaper till en helt ny nivå.
 • Erfarenhet av en ny kultur
  När du åker på en språkresa får du uppleva mer av kulturen än på en vanlig semester, särskilt om du väljer att bo i en värdfamilj. Du har lokala lärare som tar med delar av sin kultur in i klassrummet.
 • Ett annat perspektiv på din egen kultur
  Genom att se på din egen kultur med nya ögon lär du dig mycket om dig själv. Vad gillar du med ditt land? Är det något du önskar var annorlunda? Vad skiljer sig mot värdlandet?
 • Personlig utveckling
  Detta kan vara en av de första gångerna du reser utomlands utan dina föräldrar. Att stå på egna ben gör dig mer mogen och förbättrar många värdefulla förmågor, såsom modet att ta sig an nya utmaningar, du får ett större självförtroende och lär dig att ha ett öppet sinne.
 • Ett internationellt nätverk av vänner
  Du kommer att träffa många nya vänner, både tjejer och killar i olika åldrar från flera olika länder. Låt dig inspireras av dem, dela med dig av dina tankar och idéer och håll kontakten. Ett internationellt nätverk är ovärderligt, både privat och i din framtida karriär.