Språkresor 15–18 år
STS Language Travel – roliga och utvecklande språkresor sedan 1958
Bo bra, ha roligt efter skolan

Välj hur du vill bo

Alla de boendealternativ som vi erbjuder är noggrant utvalda eftersom vi vet att det är mer än bara en sovplats.

Campus

På flera av våra destinationer erbjuder vi boende på campus intill universitetsområdet vid skolan där du har dina lektioner. Du får nära till allt! Boende, skolan, dina nyfunna vänner och alla roliga aktiviteter. Den här typen av boende ger en äkta och genuin collegeupplevelse. På våra campus ingår oftast helpension.

Värdfamilj

När du bor hos en värdfamilj bor du precis som lokalbefolkningen och du lär dig språket genom att kommunicera med din värdfamilj. Vanligtvis delar du rum med upp till tre andra studenter i värdfamiljen. När du inte är i skolan eller deltar i aktiviteter tillsammans med dina nya vänner, är du hos din värdfamilj.

På våra kurser ingår helpension när du bor hos en värdfamilj. Då du oftast är borta under lunchen kommer värdfamiljen att förbereda en matsäck till dig när det behövs.

Alla våra värdfamiljer är noggrant utvalda och många av dem kommer tillbaka till oss år efter år. Gemensamt för alla är att de är nyfikna på andra kulturer och vill visa dig både sin vardag och sina traditioner.

Hotell

På vissa av våra destinationer kan du välja att bo på ett hotell under din språkresa. Det är noggrant utvalt med alla bekvämligheter som du behöver för en bra vistelse under din språkresa. Våra hotell skiljer sig från varandra, men de har oftast en pool, ett soldäck, kafé och gratis Wi-Fi. Vanligtvis delar du rum med upp till tre andra elever. Helpension ingår.

Läs mer om vad som gäller just dit du vill åka.

Rolig fritid

En språkresa omfattar mer än den tid du har i skolan och på lektionerna. Vi har planerat massor av aktiviteter där du också får öva mycket på språket, eftersom alla instruktörer talar det lokala språket.

Vil du uppleva mer? På några orter kan du göra tillval för att uppleva ännu mer. Kika efter tillval av aktiviteter när du har valt din destination, och meddela oss dina val i samband med din bokning.

Aktiviteter som ingår

Det finns två olika scheman som du kommer att följa under din språkresa. Ett schema för lektionerna i skolan och ett för alla gruppaktiviteter som vi har planerat på eftermiddagen. Det kan omfatta stranddagar, shopping, picknick, besök på museum, tävlingar eller ett besök i en närliggande stad. Din ledare tar täten och ser till att ni får jättekul!

Student Party

Ta med dina snyggaste partykläder! På de flesta av våra destinationer anordnar vi minst ett Student Party. Träffa alla nya vänner och ledare under en helkväll och dansa till bra musik eller bara umgås tillsammans. Självklart har vi en nolltolerans mot alkohol och droger på alla fester.

Besök i större städer

Många av våra språkresor inkluderar minst ett besök i en större stad i närheten. Vilken stad beror på din destination. Så ett tips är att ta med bekväma skor och fickpengar till mat, shopping och vissa inträden.