Summer Academy
För dig mellan 10–19 år
+46 771-20 20 40
USA:s finaste stad

Engelska i San Diego

San Diego är känt för sina ändlösa stränder med mjuk, vit sand. På sommaren är det sällan molnigt eller regnigt och det varma Stilla havet är fullt av surfare, dykare och segelbåtar. Låter det som något för dig? Häng med oss till Kalifornien!


Välj kurs – San Diego

2000 kr rabatt!

Engelska

Från 27 895 kr

3_iStock_3249802_San_Diego.jpg

Wave surfing

Vill du lära dig att fånga den perfekta vågen? Lägg till Wave Surfing i din språkresa för massor av extra skoj. Kursen är lämplig för både nybörjare och de med mer erfarenhet. Ta chansen att surfa i en stad där surfing är en livsstil.

Läs mer

3_Hollywood_Sign_Los_Angeles_DSC04764.jpg

Maxa din resa

Få ut det mesta av din resa till San Diego! Med STS Explorer Pass kommer din resa att fyllas med ännu fler roliga aktiviteter och utflykter.

Läs mer om STS Explorer Pass

Fakta om San Diego

Språk: Engelska
Ålder: 13–19 år
Invånare: 1,2 miljoner
Valuta: Amerikansk dollar
Simning: Härliga stränder vid Stilla havet
Sommartemperatur: 25–28 °C
Shopping: Lyxiga affärer i centrum, köpcenter längre ut

Det var precis som i en film – en cool skola, stränder, palmer och Starbucks i varje hörn.
Emma Pettersson
San Diego

Bo i värdfamilj i San Diego

En amerikansk värdfamilj ser fram emot att välkomna dig till San Diego. Alla våra värdfamiljer är noggrant utvalda och vill gärna visa upp sin kultur och sina traditioner.

2_5489_Bo_Host_2012.jpg

Du får leva som en amerikansk tonåring hos en värdfamilj i San Diego tillsammans med upp till tre andra elever. Du äter både frukost och middag tillsammans med din värdfamilj, och de förser dig med lunch som du tar med dig till skolan.

Precis som i många amerikanska familjer kör värdfamiljen dig till och från skolan varje dag.

Aktiviteter som ingår

Alla STS språkresor är fullspäckade av roliga aktiviteter, och resan till San Diego är inget undantag. Vad sägs om en get-away till LA, ett besök på kända San Diego Zoo eller strandhäng på berömda La Jolla? Alla aktiviteter och utflykter leds av engagerade och erfarna ledare från STS.

Notera att aktiviteterna kan ändras.

1-Lions-San-Diego-Zoo-AdobeStock_543454 (1).jpg

Besök på San Diego Zoo

Vi besöker en av världens största djurparker, San Diego Zoo, i Balboa Park i San Diego. Här finns över 3700 djur och 660 olika arter. Parken har ett stort, vackert grönområde med över 700 000 växter. I parken hittar vi bland annat tigrar, noshörningar, giraffer och elefanter, och vi har en riktigt mysig dag ihop.

Utflykt till populära La Jolla

La Jolla är en badort med en flera mil lång kustremsa mot Stilla havet. La Jolla tillhör San Diego och ligger ungefär 15 minuter från centrum. Här hittar du fantastiska stränder, bra shopping, surfing och god mat. Detta är en sant San Diego-måste och du kommer älska att strosa omkring här. La Jolla är dessutom känt för sitt rika djurliv, så håll utkik efter sälar, sjölejon, ekorrar och pelikaner!

Utflykt till Gaslamp Quarter

Gaslamp Quarter är den historiska stadskärnan i San Diego och stadens centrum för underhållning. Här hålls många event och festivaler, som Mardi Gras och Street Scene Music Festival. Vi promenerar omkring i området för sightseeing och shopping.

1_San_Diego_Beach_1781G.jpg

Strandutflykter till kända stränder

Självklart handlar en stor del av livet i Kalifornien om att hänga på stranden. Du som åker på språkresa under fyra veckor besöker Coronado Beach, Pacific Beach och La Jolla, medan du som åker på språkresa under tre veckor besöker förstnämnda stranden och antingen Pacific Beach eller La Jolla.

Shoppingturer

Vi passar på att shoppa presenter till nära och kära till bra priser på populära outlets och köpcenter. Tre shoppingturer ingår för dig som stannar i fyra veckor och två för dig som åker på språkresa i tre veckor.

Utflykt till Mission Beach och Belmont Park

Vi åker till Kalifornienidyllen Mission Beach och besöker deras populära nöjespark Belmont Park. Under en heldag badar vi, åker berg- och- dalbana och har det riktigt kul ihop. Biljetter till åkturer och spel ingår inte.

(Ingår endast för språkresor på 3 veckor)

Besök på USS Midway Museum och Seaport Village

Vi besöker ett av San Diegos mest intressanta museum: sjöfartsmuseet USS Midway Museum, som ligger precis vid kusten. Här får vi se många imponerande flygplan och färjor. Vi går sedan till mysiga Seaport Village som ligger precis i närheten.

Besök på University of California

Vi besöker ett av San Diegos största universitet, University of California (UCSD), och får en rundtur på universitetet och universitetsområdet av personal från UCSD. Det är ett spännande besök och du kommer förmodligen att känna igen mycket från omgivningarna från amerikanska filmer. Vem vet, kanske blir du tillräckligt inspirerad för att själv studera i Kalifornien en dag?

(Ingår endast för språkresor på 3 veckor)

Utflykt och hike på Torrey Pines Gliderport

Vi åker till ett otroligt vackert område vid kusten där vi får se människor som skärmflyger. Utsikten är vacker och vi går även på en kort hike för att se så mycket som möjligt.

(Ingår endast för språkresor på 3 veckor)

Olika sportaktiviteter

Dina ledare anordnar sportaktiviteter för dig och din språkresegrupp; under två förmiddagar för dig som reser i fyra veckor och under en förmiddag för dig som reser i tre veckor. Du och din grupp kan själva föreslå vilken sport just ni vill utöva, eller prova något helt nytt. Se till att packa träningskläderna!

STS Student Party

Dina ledare anordnar en rolig festkväll för dig och dina språkresevänner där ni dansar, umgås och har det kul ihop. Denna kväll är riktigt uppskattad och är en perfekt chans att lära känna gruppen ännu bättre.

Om San Diego

Detta är det bästa av södra Kalifornien och här finns mer än bara strandliv. San Diego är en spännande stad (den åttonde största i USA) med massor av nöjen, affärer och kultur att utforska. Det är en perfekt plats för att studera engelska, men det finns även en mycket stark spansk influens i staden, som beror på närheten till Mexiko.

Din undervisning sker på Francis Parker School, en av de bästa skolorna på USA:s västkust. Inte illa, va?

Mat och rolig fritid är viktigt för invånarna i Kalifornien. Om du gillar saftiga hamburgare, fräscha sallader eller kryddig BBQ, har du kommit rätt. Din STS-ledare på plats ser fram emot att visa dig och dina vänner hur man njuter av livet i Kalifornien på bästa sätt.

Värdfamilj och aktiviteter efter skolan

Här lever du som en amerikansk tonåring hos en värdfamilj i San Diego. Det finns massor av roliga utflykter och aktiviteter inplanerade efter skolan.


8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg 8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg

Vi ringer upp dig

Om du har frågor eller vill att vi ska kontakta dig kan du lämna ditt telefonnummer, så ringer vi upp dig så fort som möjligt!


1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg 1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg

Beställ en kostnadsfri broschyr

Klassisk språkresa, äventyrsresa, sportresa eller lifestyleresa? Läs om hela utbudet i vår inspirerande broschyr!

Frågor & Svar

 • Vad för slags språkresor finns det?

  Resan kan kombineras på olika sätt. STS-koncepten är:

  Språkresor – på den här språkresan har du lektioner på förmiddagen eller eftermiddagen och roliga aktiviteter och utflykter under resten av dagen.. Den här resan kan kombineras med sportkurser (eller kurser i fotografering och mode) på flera av våra destinationer. För den här restypen erbjuder vi också intensivkurser och kurser som är särskilt utvecklade för personer med dyslexi.

  Läs mer om Språkresor här

  Äventyrsresor – det här är en mycket populär språkresa som inte innehåller vanlig traditionell inlärning. Den här kursen är fylld av aktiviteter, utflykter och äventyr.

  Läs mer om Äventyrsresor här

  Sportresor – den här resan fokuserar på din favoritsport. Om du väljer Sportresor kan du få ut det mesta av din språkresa genom att kombinera ditt intresse med engagerande och lärorika lektioner.

  Läs mer om Sportresor här

  Lifestyleresor - den här resan fokuserar på din favorithobby eller om du bara vill åka iväg och få lite egen fritid.

  Läs mer om Lifestyleresor här

 • Hur ser språklektionerna ut?

  Det känns definitivt inte som de vanliga språklektionerna hemma. Våra lärare tar hänsyn till att du befinner dig i det land där språket talas. Vi gör olika gruppövningar och aktiviteter och allt sker tillsammans med dina nya vänner från hela världen. Dina läxor kan exempelvis vara att berätta för dina klasskamrater om middagen du och din värdfamilj hade igår kväll.

 • Kan jag bo med min kompis?

  Absolut, vi placerar kompisar och syskon som vill bo i samma värdfamilj, samma gäller för boende på resort och campus. Det är dock väldigt viktigt att du meddelar oss om detta i god tid innan, gärna när du bokar din resa. Upp till fyra vänner eller syskon kan bo tillsammans.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Kan vem som helst åka på en språkresa med er?

  Vi gör allt i vår makt för alla att kunna åka på sin drömresa. Det är därför viktigt att du informerar oss om du har några sjukdomar, allergier eller funktionshinder. Med den här informationen i åtanke kan vi hitta en lösning som passar dig perfekt. Vi har värdfamiljer som har erfarenheter när det gäller till exempel diabetes och allergier, och som är väl informerade när det gäller läkemedel, kost och olika livsstilar.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Hur mycket kan jag lära mig?

  Eftersom du är omgiven av språket överallt – hemma, i skolan och på fritiden, lär du dig hela tiden. Det som du lär dig i klassrummet är bara en del av utbildningen. Du får även lära dig mycket när du övar språket efter skolan, när du umgås med din värdfamilj, när du shoppar eller när du köper glass.

  Läs mer om STS Progressive Learning

 • Hur bokar jag?

  Steg 1 - Välj Destination

  Steg 2 - Välj bland kurser och aktiviteter på ditt valda resmål.

  Steg 3 - Boka! 

  Psst! Du vet väl om att du även kan välja att räntefritt avbetala din resa? Se här

Öppet må–to 9–19, fr 9–17 Mer information

Besök oss
STS Education AB Göteborg
Kyrkogatan 48 – NK-huset
411 08 Göteborg
STS Education AB Stockholm
Kindstugatan 1
111 31 Stockholm

© STS Education AB 1958–2018