Språkresor 15–18 år

  Vår metod

  Det viktigaste med resan är helhetsupplevelsen och din personliga utveckling. Vår grundidé är att hjälpa dig att växa både språkligt och som person, samtidigt som du får uppleva en fantastisk sommar.

  STS Progressive Learning

  Goda språkkunskaper och kulturell medvetenhet är viktigare än någonsin och du får en effektiv inlärning när du bor på en plats där du träffar och pratar med lokalbefolkningen. Du får öva på språket dagligen och lära dig nya uttryck och uttal på ett optimalt sätt. Genom att studera ett språk utomlands får du också lära dig om kulturella likheter och olikheter, samtidigt som du blir motiverad att lära dig då du omedelbart får användning för dina nya kunskaper!

  Lärande i skolan

  I samarbete med akademiker inom fältet har vi utvecklat en filosofi och ett utbildningsperspektiv med fokus på lärande snarare än undervisning. Dina språkkunskaper förbättras snabbt genom fartfyllda lektioner, grupparbeten och olika rollspel. Samtalet och interaktionen är viktig, men också grammatik, ordförråd, och läs- och hörförståelse.

  Undervisning anpassad till din nivå

  Den första dagen av din språkresa gör du ett test som prövar dina nuvarande kunskaper. Utifrån resultatet blir du placerad i en grupp med elever på samma språknivå. Dina lärare är alla noggrant utvalda och all undervisning hålls av lärare som har språket som modersmål. Dina lärare kommer ofta ta med sig en bit av kulturen in i klassrummet – ett unikt tillfälle för dig att lära dig ännu mer. Efter kursen kommer du att förvånas över hur mycket du faktiskt har utvecklats. När det sista testet är gjort får du ett intyg som bevis på din utveckling.

  Lärande efter skoltid

  Din inlärning tar inte slut när du lämnar klassrummet eller avslutar dagens kurs, du får ständigt möjlighet att öva på språket när du pratar med affärsbiträden, umgås med din värdfamilj eller med dina internationella vänner.

  Personlig utveckling och nya vänner

  Att resa och lära känna nya människor, platser och kulturer ger så mycket mer än bara språkundervisning. Det är en härlig känsla att vidga perspektivet och att stå på egna ben och att kanske för första gången resa utan dina föräldrar. Tillsammans med dina kompisar får du en underbar sommar med massor av roliga aktiviteter, resor och upplevelser som ger dig fantastiska minnen.