Summer Academy
För dig mellan 10–19 år
+46 771-20 20 40

Ledare och resor

Vi har ett viktigt motto när du reser med oss: safety first! Därför reser du med en erfaren ledare som tar väl hand om dig från avresan till hemresan – och under dina roliga veckor utomlands!

1_Brighton_Leader_Charles_GOPR0349_.jpg

Vi har valt de bästa ledarna för dig

Vi ser till att välja de absolut bästa ledarna för våra språkresor och alla våra tidigare elever instämmer på att ledarna är mycket viktiga för upplevelsen. Samtliga STS-ledare är minst 23 år gamla, har erfarenhet av att arbeta med ungdomar, goda språkkunskaper och tidigare erfarenhet från att studera eller arbeta utomlands.

Du träffar flera STS-ledare under resan. De arbetar ofta i grupper om tre när de anordnar gruppaktiviteterna. Du och dina föräldrar kommer dock ha en ledare som er huvudsakliga kontakt under resan. Din STS-ledare finns där för dig dygnet runt. Det är någon som du alltid kan vända dig till när du har frågor eller behöver råd. Alla frågor är välkomna.

”Mitt jobb är att se till att alla har roligt och att vi alltid har något att göra, men också att skapa en god stämning i gruppen. En språkresa ger dig minnen och upplevelser för livet. Missa inte chansen att träffa andra i samma ålder från hela världen!”

Lovisa Westlund, STS-ledare och lärare i matematik, naturvetenskap och svenska

Resa med STS

Din språkresa börjar på flygplatsen! När dina föräldrar lämnar dig är du i goda händer hos STS-ledare och en grupp glada elever. Din ledare hjälper dig att checka in och även med allt annat som ska göras innan planet avgår. Nu är det dags att resa! Vid ankomsten träffar du elever som också har rest från andra länder och städer. Den sista delen av resan är ofta en bussresa till slutmålet. Du blir guidad till ditt boende, kan packa upp och börja de bästa veckorna av sommaren.


8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg 8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg

Vi ringer upp dig

Om du har frågor eller vill att vi ska kontakta dig kan du lämna ditt telefonnummer, så ringer vi upp dig så fort som möjligt!


1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg 1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg

Beställ en kostnadsfri broschyr

Klassisk språkresa, äventyrsresa, sportresa eller lifestyleresa? Läs om hela utbudet i vår inspirerande broschyr!

Frågor & Svar

 • Vad för slags språkresor finns det?

  Resan kan kombineras på olika sätt. STS-koncepten är:

  Språkresor – på den här språkresan har du lektioner på förmiddagen eller eftermiddagen och roliga aktiviteter och utflykter under resten av dagen.. Den här resan kan kombineras med sportkurser (eller kurser i fotografering och mode) på flera av våra destinationer. För den här restypen erbjuder vi också intensivkurser och kurser som är särskilt utvecklade för personer med dyslexi.

  Läs mer om Språkresor här

  Äventyrsresor – det här är en mycket populär språkresa som inte innehåller vanlig traditionell inlärning. Den här kursen är fylld av aktiviteter, utflykter och äventyr.

  Läs mer om Äventyrsresor här

  Sportresor – den här resan fokuserar på din favoritsport. Om du väljer Sportresor kan du få ut det mesta av din språkresa genom att kombinera ditt intresse med engagerande och lärorika lektioner.

  Läs mer om Sportresor här

  Lifestyleresor - den här resan fokuserar på din favorithobby eller om du bara vill åka iväg och få lite egen fritid.

  Läs mer om Lifestyleresor här

 • Hur ser språklektionerna ut?

  Det känns definitivt inte som de vanliga språklektionerna hemma. Våra lärare tar hänsyn till att du befinner dig i det land där språket talas. Vi gör olika gruppövningar och aktiviteter och allt sker tillsammans med dina nya vänner från hela världen. Dina läxor kan exempelvis vara att berätta för dina klasskamrater om middagen du och din värdfamilj hade igår kväll.

 • Kan jag bo med min kompis?

  Absolut, vi placerar kompisar och syskon som vill bo i samma värdfamilj, samma gäller för boende på resort och campus. Det är dock väldigt viktigt att du meddelar oss om detta i god tid innan, gärna när du bokar din resa. Upp till fyra vänner eller syskon kan bo tillsammans.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Kan vem som helst åka på en språkresa med er?

  Vi gör allt i vår makt för alla att kunna åka på sin drömresa. Det är därför viktigt att du informerar oss om du har några sjukdomar, allergier eller funktionshinder. Med den här informationen i åtanke kan vi hitta en lösning som passar dig perfekt. Vi har värdfamiljer som har erfarenheter när det gäller till exempel diabetes och allergier, och som är väl informerade när det gäller läkemedel, kost och olika livsstilar.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Hur mycket kan jag lära mig?

  Eftersom du är omgiven av språket överallt – hemma, i skolan och på fritiden, lär du dig hela tiden. Det som du lär dig i klassrummet är bara en del av utbildningen. Du får även lära dig mycket när du övar språket efter skolan, när du umgås med din värdfamilj, när du shoppar eller när du köper glass.

  Läs mer om STS Progressive Learning

 • Hur bokar jag?

  Steg 1 - Välj Destination

  Steg 2 - Välj bland kurser och aktiviteter på ditt valda resmål.

  Steg 3 - Boka! 

  Psst! Du vet väl om att du även kan välja att räntefritt avbetala din resa? Se här

Öppet må–to 9–19, fr 9–17 Mer information

Besök oss
STS Education AB Göteborg
Kyrkogatan 48 – NK-huset
411 08 Göteborg
STS Education AB Stockholm
Kindstugatan 1
111 31 Stockholm

© STS Education AB 1958–2018