Empowering young people since 1958

Att tänka utanför boxen

Thu Feb 22 2024

Okej, vi vet! När ämnet "high school-utbyte" kommer upp tänker de flesta direkt på att åka till USA. Att bo ett år i en amerikansk familj, gå på en amerikansk skola, känna high school-anda och, med lite tur, få delta i en high school "prom". Helt klart en underbar upplevelse men också, ja, lite att följa med strömmen. Och det kanske inte är din grej?

Du kanske är en person som går dina egna vägar, väljer dina egna äventyr och sätt att leva. Kanske är du också redan ganska bra på engelska och vill bli flytande i ett annat språk. I så fall ska du ta en titt på de 21 utbytesländer som vi erbjuder. De flesta av dem ligger i Europa, mycket närmare ditt hem än USA. Och de flesta av dem är möjliga att nå med tåg, vilket minskar din miljöpåverkan och gör Greta glad.

Här är några förslag

  • Älskar du skidåkning och att ha naturen nära inpå ditt hem? Då kan Schweiz vara en perfekt destination för dig. Nära till Frankrike, Italien, Tyskland och Österrike, och med Alperna i söder. Här talar man fyra språk, men troligtvis kommer du att bo i de tysktalande delarna.
    Läs mer om Schweiz
  • Ett litet land med kanaler, väderkvarnar, fantastisk konst och massor av cyklar. Ja, vi tänker på Nederländerna. Det nederländska språket är besläktat med tyska men låter ganska annorlunda. Detta är ett land med historia och kultur, tänk Rembrandt och van Gogh.
    Läs mer om Nederländerna
  • Det finns få länder som människor är så passionerade för som Italien. Tänk dig att bo där i ett år, med italiensk mat, kultur, fotboll och kaféer, samtidigt som du gör din italienska perfekt. Tänk också på att besöka berömda städer som Rom, Florens, Venedig och Neapel. En dröm som kan bli verklighet.
    Läs mer om Italien
  • Du kan naturligtvis också finslipa din engelska i Europa, i Storbritannien eller på Irland. Landet kallas "Emerald Isle" på grund av den enorma grönskan på hela ön och har ett fantastiskt musikarv. Här kan du också lära dig lite gaeliska, det andra nationella språket. Céad Mile Fáilte!
    Läs mer om Irland
  • Vårt sista förslag är lite av en dark horse. Om vi säger bastu, ett fantastiskt djurliv och tusen sjöar så förstår du kanske att vi syftar på Finland. Här finns jultomtens hem, men också ett berömt utbildningssystem. Men det finska språket kan förstås vara en utmaning.
    Läs mer om Finland

Ditt nästa steg

Blev du intresserad? Så här går du vidare:

  1. Läs all information på den här sajten om de destinationer som väckte ditt intresse
  2. Anmäl dig till ett informationsmöte för att få mer fakta och svar på dina frågor.
  3. Eller ring oss direkt!