STS historia

  Lars Magnusson insåg redan på 1950-talet att behovet av utbildning i utländska språk snabbt ökade i samhället. 1958 var han således den förste i världen att arrangera en språkresa för ungdomar som ville förbättra sina kunskaper i tyska. Resan gick med tåg mellan Göteborg i Sverige till Salzburg och Mattsee i Österrike och succén var ett faktum. Året därpå reste 600 unga studenter till England och snart reste tusentals studenter utomlands med STS varje år. Lars var en pionjär och STS var världens första språkreseföretag.

  Idag är STS ett av världens ledande företag i branschen, med kontor i 15 länder och ett globalt nätverk av samarbetspartners. Företaget är än idag familjeägt och Lars och hans fru tillika medgrundare Ethel besöker ofta huvudkontoret i Göteborg.

  Milstolpar i STS historia

  1958

  Vi skickade vår första student till Österrike. Året därpå erbjöd vi även Hastings som destination, vilket fortfarande är ett populärt resmål bland våra studenter.

  1964

  Inrättande av internationella kontor började under första hälften av 1960-talet. Vi öppnade kontor i Norge och Danmark 1964.

  1971

  Vi introducerade ett nytt koncept: vårt high school-program i USA.

  1974

  Vi öppnade vårt första kontor i Asien, Japan.

  1982

  USA:s president bildade Youth Exchange Initiative som bidrar till internationell förståelse genom studentutbyte. Genom åren har STS-elever fått möjlighet att träffa flera amerikanska presidenter.

  1985

  Vi introducerade en college- och universitetsutbildning under namnet IBS International Business School, som idag heter STS Study Abroad.

  1986

  STS Foundation bildades. En icke vinstdrivande organisation för STS-program i USA.

  2002

  Vi öppnade vårt första kontor i Kina, Peking.

  2011

  Vi öppnade vårt fjärde kontor i USA och startade STS Intensive language studies i Cambridge.

  2014

  Vi öppnade vår första egna skola på Malta.

  2017

  Samtliga av våra center i Storbritannien blev ackrediterade av British Council.

  2017

  IBS International Business School bytte namn till STS Study Abroad och tillsammans samlades samtliga våra produkter under taglinen Start Your Journey. Med denna tagline vill vi uppmana alla ungdomar att våga ta steget – att bege sig ut på sin livs resa för att bli de bästa versionerna av sig själva.