Empowering young people since 1958

Linn har åkt på två språkresor med STS

Fri Apr 12 2019

Linn sparade ihop till sin första språkresa helt själv. Som 16-åring åkte hon till Brighton och hade en av sina bästa somrar i livet. Språkresan till England gav mersmak och sommaren efter åkte hon på språkresa till USA. Resorna har både gett Linn fantastiska minnen och en bästa vän. Här kan du läsa om resorna, vad som fick henne att vilja upptäcka världen och STS Reunion Party.


Namn: Linn Hamberg
Ålder: 20, var 16 i Brighton och 17 i Orlando
Hemstad: Härnösand
Resor med STS: Brighton 2015 samt Orlando 2016

Hur kommer det sig att du ville åka på en språkresa med STS?

Har alltid velat åka på språkresa. Redan när jag var kanske 10 började jag tjata hemma, mina föräldrar sa då att jag inte fick eftersom jag har diabetes. Jag kollade då upp detta, ringde till STS och frågade, självklart fick jag åka ändå. Tanken slog mig också att om jag själv sparade ihop pengar så kunde mina föräldrar inte stoppa mig. Sagt och gjort! Jag sparade ihop till en språkresa och fickpengar. Behövde dock aldrig tjata, sa bara att jag ville och då ringde vi och bokade samma dag. Jag hade läst så mycket bloggar, sett reklam i JULIA-tidningen och tyckte både de lät och såg helt fantastiskt ut!

Du har varit på språkresa i Brighton, berätta om det!

Till Brighton åkte jag själv 2015, absolut BÄSTA jag nånsin gjort. Har aldrig haft så roligt nånsin! Vi hann med några museum, massor av shopping, två turer till London, en del skola (som också lyckades bli jättekul!), lite badande vid piren, vi besökte både Oxford och Portsmouth. Hann inte sakna hemmet en sekund! Redan innan vi reste hade vi som åkte samma datum skapat en grupp på KIK där vi chattade, kändes då som man redan ”kände” en del folk så då föll allt så naturligt.
Jag var lite orolig över att inte komma överens med mina rumskamrater, att man skulle umgås för mycket och för tätt typ, jag hade inga aktiviteter med mina rumskamrater och vi gick inte på samma skola. Vi hade så sjukt roligt tillsammans vid måltider hemma och när vi var lediga️. En av mina rumskamrater (vi var fyra tjejer totalt) är min allra bästa vän idag, det kan jag bara tacka STS för.
Det finns jättemycket aktiviteter, minns att vi kunde köpa till, typ London Eye, Laser Zone, Golf osv. Vi gick även på bio allihopa i gruppen under en kväll. STS ordnar med massor av aktiviteter så varje kväll är fullspäckad!
Jag hade lite otur och råkade då få en syraförgiftning (har med min diabetes att göra), vilket innebar att jag blev inlagd ett par dar. Absolut inte jätteroligt men jag hade min fantastiska ledare vid min sida hela tiden som stannade med mig under hela sjukhusvistelsen, fick superbra vård också så jag var snabbt tillbaka igen!

Din nästa språkresa gick till USA, hur var det?

VARMT! Orlando var helt fantastiskt, sjuka avstånd (man kan inte promenera) men WOW. Shopping, stränder, Wekiwa Springs, Universal Studios, vi hann med ett besök till Miami också. Ni som ska dit, var noga med solskyddsfaktor!
Shoppingen var fantastisk, vi besökte outlets och jag vet inte hur mycket pengar jag spenderade. Färre aktiviteter i Orlando än i Brighton, men med tanke på avstånden i Orlando är det inte konstigt. Varenda grej vi gjorde/besökte/såg var däremot WOW i USA, vilket kanske inte var lika WOW i Brighton.

Berätta om ett favoritminne från dina språkresor

Bara ett? I Brighton var vi ett gäng som for till Portsmouth och hade jättekul i en nöjespark. Har aldrig blivit så blöt i hela mitt liv (vatten-berg- och dalbana). På kvällarna försökte jag och mina roomies se ett avsnitt av Pretty Little Liars innan vi somnade, men vi hade alltid så mycket att prata om️, jag tror vi hann med två avsnitt på tre veckor.

Vad vill du säga till de som funderar på att åka på en språkresa?

ÅK! Du kommer inte ångra dig! Glöm inte solskyddsfaktor även i England (jag fick höra att England var grått och regnigt, det var fel!). Var öppen för aktiviteter du vanligtvis aldrig hade valt själv, mycket kan chockera dig.

Tack Linn, vad roligt att få höra om dina resor!

Vill du också åka på en språkresa? Läs mer om våra språkresor här! Du är även varmt välkommen att ringa till oss på 0771-202040 så hjälper vi dig att hitta din drömresa.