Varför bli värdfamilj

Att bli värdfamilj innebär att du öppnar upp ditt hem för en av våra utbyteselever i 3-10 månader. Ni kommer att få en vän för livet och får lära känna en ny kultur och vi kan lova att ni får många nya härliga minnen tillsammans. För eleven innebär vistelsen i Sverige många annorlunda upplevelser i vardagen och som värdfamilj blir du en stor del av studentens äventyr. Du får möjlighet visa upp vår kultur och du kommer att se hur studenten utvecklas och lär sig ditt språk. Och vem vet, kanske även du får utveckla dina språkkunskaper!

Att vara värdfamilj är för många familjer en god möjlighet att förbereda sig inför dagen då det kanske är dags för ens egna barn att åka i väg på ett utbytesår. Det är dessutom roligt att få ett extra internationellt syskon och barn i familjen som man kan ha en livslång kontakt med.

Både till våren och till hösten kommer våra nya studenter till Sverige från till exempel USA, Tyskland och Italien. Självklart får du som värdfamilj välja vilken elev du vill bjuda hem till sig, så passa på att läsa mer och lär känna studenterna för att se om någon av dom passar i just din familj!

Anmäl dig gärna också till ett av våra informationsmöten där vi berättar mer om hur det är att vara värdfamilj. Du kan också läsa våra frågor och svar samt om hur våra tidigare värdfamiljer har upplevt sitt år med en utbytesstudent hemma.

Vill du veta mer?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig med mer information.