Empowering young people since 1958

STS Klimatkompensation

Mon Oct 21 2019

Som företag är vi dedikerade till internationell utbildning och kulturella utbyten, och vi vill ge ungdomar möjligheten att upptäcka vår vackra planet, öka den kulturella förståelsen och utvecklas till världsmedborgare. För att kunna fortsätta föra ihop ungdomar utanför vårt lands gränser, är det oerhört viktigt att vi kan resa på ett hållbart sätt.

Vi har nu tagit några första viktiga steg mot att minska vårt resande i luften, mellan länder som är ihopkopplade på land. Många av våra program kräver dock flygresor som genererar stora mängder koldioxid som förvärrar klimatförändringen och det är en av de största globala utmaningarna vi står inför idag. Därför vill vi uppmana alla våra kunder att klimatkompensera för sina flygresor genom STS Climate Compensation Initiative. Genom detta donerar STS pengar till två ändamål; hälften av pengarna går till Global Standard Certified program som bidrar till FN:s hållbarhetsmål och andra halvan går till FlyGreenFund, som är en icke vinstdrivande organisation som bidrar till utvecklingen av biobränsle.

John Cedergårdh, VD på STS Education, berättar: "Vi som företag ansvarar för utbildning av barn och ungdomar, och det är vår plikt att ta ansvar för vår påverkan på klimatet likväl som att föregå med gott exempel för resande och hållbarhet.

Läs pressreleasen i sin helhet på MyNewsDesk.