Empowering young people since 1958

Packa smart och bli redo för äventyret som utbytesstudent!

Wed Jul 12 2023

Wow, snart är det dags för dig att ge dig ut på ett fantastiskt äventyr som utbytesstudent! Det är verkligen något att se fram emot, och vi vill hjälpa dig att vara riktigt förberedd. Så här är en superbra lista med saker som du inte får glömma att packa ner i din väska, förutom ditt pass och eventuella visum så klart!

Först och främst, försök att packa så lätt som möjligt. Du kommer nämligen att skaffa dig nya kläder och andra roliga saker under din vistelse, så det är bäst att ha plats för dem när du ska hem igen. Men det viktigaste är såklart ditt pass, eventuella vaccinationsintyg och visum. Skriv även ner kontaktuppgifterna och adressen till din värdfamilj och din lokala koordinator på en lapp. Ha den lappen nära till hands i ditt handbagage, så att du alltid har den tillgänglig.

Andra viktiga saker att ta med är eventuella receptbelagda mediciner, åtminstone för en tid tills du känner dig mer hemma. Glöm inte heller hygienartiklar. Om du använder glasögon kan det vara smart att ta med ett extra par, ifall något händer med dina vanliga glasögon.

Mixa och matcha och ta med favoritsaken

När det kommer till kläder är det bra att packa med en basgarderob, men kolla först vilket klimat det kommer vara dit du ska åka. Försök att välja kläder som kan mixas och matchas på olika sätt, för då behöver du inte packa så mycket. Beroende på om du ska ha skoluniform eller inte kan också påverka hur mycket du behöver ta med.

Kanske lite mer självklara saker är ju så klart din telefon, din dator och laddare. Men en adapter kan vara användbar om uttagen i ditt värdland skiljer sig från de hemma. Och en bärbar powerbank är perfekt att ha med när du är ute på språng. Om du gillar att fota och har en extra kamera kan det också vara kul att ta med den på resan.

Vi vet att det kan vara svårt att lämna alla dina saker hemma, så varför inte ta med en liten favoritsak som du inte kan vara utan? Och fundera på om du vill ha med en liten present till din värdfamilj. Det behöver verkligen inte vara något stort eller dyrt. En burk med ditt favoritgodis eller en kokbok med recept från ditt hemland är exempel på fina presenter.

Och kom ihåg, när du får kontakt med din värdfamilj kan du alltid fråga dem om tips på vad du kan ta med dig. De kommer säkert ha massor av bra idéer!

Nu är det bara att se fram emot ditt fantastiska äventyr, och kom ihåg att vara glad och positiv! Lycka till!