Empowering young people since 1958

Upplev äventyret: Tips för ett lyckat utbytesår!

Sat Aug 05 2023

Oavsett om du ska åka på ett utbyte i tre månader eller ett helt år kommer det att bli en otrolig upplevelse som förändrar dig för alltid. Du kommer att upptäcka nya sidor av dig själv och samla på dig fantastiska erfarenheter som kommer att vara en del av dig resten av livet. För att göra ditt utbytesår så bra som det bara går vill vi dela med oss av några tips på vägen.

  1. Ha ett öppet sinne och var nyfiken på olika perspektiv. Det finns så många sätt att se på saker och du kommer att lära dig så mycket genom att vara öppen för nya idéer och kulturer.
  2. Var inte rädd för att ställa frågor. Du får inget veta om du inte vågar fråga. Utforska, lär och var nyfiken på allt som det nya landet har att erbjuda.
  3. Gör din värdfamilj till din andra familj. Försök att känna dig som hemma och bli en del av familjen. Ofta blir värdfamiljen den viktigaste delen av ditt utbyte och många utbytesstudenter åker tillbaka för att hälsa på och fortsätta relationen.
  4. Lägg bort telefonen och datorn ibland. Det är lätt att fastna vid skärmen, men ge dig själv möjligheten att delta i olika aktiviteter med dina nya vänner. Utforska omgivningarna, ta del av kulturen och skapa minnen som inte finns på en skärm.
  5. Ha kul och njut av varje ögonblick. Ett utbytesår är en unik tid i ditt liv, så se till att njuta av det till fullo. Skapa minnen, prova nya saker och skratta mycket. Det är en upplevelse som kommer att forma dig för alltid.

Vill du ha fler tips för ett lyckat utbytesår? Läs mer om hur du gör för att få ut det mesta av ditt utbytesår och skapa minnen för livet.