Empowering young people since 1958

5 anledningar till att du ska åka på utbytesår

Thu Oct 05 2023

Har du funderat på att resa utomlands, som utbytesstudent? Gå på high school i ett annat land, bo i en värdfamilj, uppleva nya saker, träffa nya vänner och utvecklas som person? När du studerar utomlands öppnas en hel värld av möjligheter. Du kommer inte bara att lära dig ett nytt språk, du kommer också att uppleva otroligt mycket. Du kommer att skapa många härliga minnen, lära känna en ny kultur och bli tryggare och mer självständig.

 1. Boosta ditt CV med internationell erfarenhet
  Ett utbytesår ger dig en grym fördel inför framtiden. Genom att ha bott och studerat utomlands samt tala ett annat språk flytande, sticker du verkligen ut när du söker både utbildning och jobb. Det här är din chans att skaffa dig ett försprång och imponera!
 2. Utveckla dig personligen och bli en mästare på problemlösning
  Nyfikenhet och utmaningar berikar livet på så många sätt. Genom att vara öppen och våga ta steget ut, utvecklar du egenskaper som eftertraktas i arbetslivet, som självständighet, initiativförmåga och social kompetens. Dessutom ökar din kreativitet och förmåga att lösa problem när du exponeras för olika perspektiv och kulturer. Ge dig själv chansen att växa och bli en mästare på problemlösning!
 3. Få en ny syn på världen och din egen kultur
  Genom att studera i ett annat land fördjupar du din förståelse för olika kulturer och möter skolkamrater med olika bakgrund. Du kommer att se världen och din egen kultur med nya ögon, samtidigt som du lär dig mycket om dig själv. Det är också fantastiskt att kunna dela med dig av din egen kulturs traditioner och värderingar. Forskning visar till och med att utlandsstudier gör människor mer öppna för att utforska nya idéer och erfarenheter även när de är tillbaka hemma. Ta steget och omfamna öppenheten mot världen!
 4. Bygg ett internationellt nätverk av vänner
  Under ditt utbytesår får du inte bara en extra familj utan även nya vänner i ett annat land. Se till att hålla kontakten, för att ha vänner över hela världen är en fantastisk tillgång. Dessutom ger ett internationellt nätverk dig ovärderliga möjligheter både privat och i din framtida karriär. Genom att ge dig ut på ditt utbytesäventyr utvecklar du även din tillit till andra och får möjlighet att uppleva den vänlighet som människor runt om i världen har att erbjuda.
 5. Hitta lyckan i upplevelser och äventyr
  Studier visar att förväntan på upplevelser, som att resa, ger oss större lycka än att vänta på materiella ägodelar. Känslan av att räkna ner dagarna till ett meningsfullt äventyr är svår att jämföra med något annat. Så omfamna lyckan som kommer med att utforska världen och skapa minnen för livet!