Summer Academy
För dig mellan 10–19 år
+46 771-20 20 40
Pärlan på den vita kusten

Spanska i Alicante

Studera spanska i Alicante på vackra och soliga Costa Blanca. Sandstränder som fortsätter i all oändlighet, Medelhavets varma vågor och språkträning dygnet runt väntar på dig.


Välj kurs – Alicante

2000 kr rabatt

Spanska

Från 27 895 kr

8_shutterstock_262331123_Plaza_Cibeles_Madrid_Spain.jpg

Fyra dagar i Madrid ingår!

Vi tillbringar resans fyra första dagar i Spaniens huvudstad, Madrid. Där bor vi på ett campus med pool och tillbringar dagen med att upptäcka staden, äta god mat och lära oss att dansa flamenco. 

Läs mer om fritidsaktiviteter

1_Alicante_Pool_4647.jpg

Prova på det spanska studentlivet

Välj att bo på campus om du är nyfiken på hur det är att vara student i Spanien. Våra erfarna STS-ledare bor också på campus och kommer att se till att du njuter av dina tre veckor i Spanien. Helpension ingår.

Mer om boende på campus

Fakta om Alicante

Språk: Spanska
Ålder: 13–19 år
Invånare: 330 000
Valuta: Euro
Simning: Långa stränder och en pool på campus
Sommartemperatur: 25 °C
Shopping: Många alternativ i centrala Alicante

Ett av mina bästa minnen från Alicante var gemenskapen i gruppen. Även om vi var 65 stycken så lärde vi känna varandra jätte bra!
Amanda
Alicante

Campus eller värdfamilj i Alicante

I Alicante du kan välja mellan två typer av boende. Bo hos en spansk värdfamilj eller utforska hur det är att vara en riktig spansk student genom att bo på campus. Vad passar dig bäst?

1_Alicante_Pool_4647.jpg

Campus i Alicante

Vill du få en inblick i Spaniens studentliv kan du välja att bo på campuset Villa Universitaria i Alicante. Här delar du rum med en annan STS-elev och har tillgång till pool, gym, TV, kafé och gratis Wi-Fi. En fräsch frukost- och lunchbuffé ingår i priset och serveras dagligen i deras stora matsal. Campuset har gjort stora satsningar på matutbudet och erbjuder många olika alternativ med både god och näringsrik mat som du garanterat kommer att tycka om. Om du har allergier meddelar du oss om detta vid din bokning så anpassar campuset utbudet efter dina önskemål.

Campuset är perfekt beläget i närheten av Alicante University och här finner du palmprydda boulevarder, vackra trädgårdar och butiker. Campusområdet är modernt och du har nära till city, kaféer och köpcenter. 

Våra erfarna STS-ledare bor också på campuset och ser till att du får en fantastisk språkresa i Spanien. Halvpension ingår i ditt campusboende i Alicante.

2_IT_famiglia bomba.jpg

Bo hos en spansk värdfamilj

Om du vill få en äkta, spansk upplevelse och se den spanska livsstilen på nära håll bör du bo i värdfamilj. Alla våra värdfamiljer är noggrant utvalda och vill gärna öppna upp sina hem för dig och upp till tre andra elever.

Du äter frukost och middag med familjen och får massor av tillfällen att prata spanska och lära dig nya ord. Enligt spanska traditioner serveras middagen oftast ganska sent, runt 21 eller 21.30. 

Aktiviteter som ingår

På din språkresa till Alicante får du den perfekta kombinationen av spanskalektioner och massor av roliga aktiviteter. Vad sägs om att spendera en helg i Madrid, åka galna rutschkanor på ett vattenland och slappa på de vackra stränderna? Då är Alicante rätt ställe för dig! Alla aktiviteter leds av engagerade och erfarna ledare från STS.

8_shutterstock_262331123_Plaza_Cibeles_Madrid_Spain.jpg

Helg i Madrid

Din språkresa i Alicante börjar med några fantastiska dagar i Madrid där vi lär känna varandra och utforskar det bästa av huvudstaden. Vi bor på campus på Universitaria Vallehermoso där du delar rum med 2-3 andra studenter från STS. Alla måltider ingår under redan; oftast äter vi i den stora matsalen på campus, och ibland utomhus. Universitaria Vallehermoso ligger i ett fint och lugnt område alldeles utanför Madrid, och det finns en stor pool som vi kan bada i. Här nedan finns ett schema på hur dagarna i Madrid kan se ut.

Exempelschema

Dag 1: Vi kommer fram till Madrid på förmiddagen och äter lunch tillsammans på campus. Sedan utforskar vi staden till fots, och på kvällen är vi med i en workshop där vi lär vi oss hur man dansar flamenco.

Dag 2: På resans andra dag får vi en guidad tur i staden och äter mat på en typisk spansk restaurang. De som vill får även möjlighet och titta runt bland butikerna och shoppa.

Dag 3: Vi åker på en utflykt till grannstaden Segovia där vi promenerar runt och äter en mysig picknick tillsammans.

Dag 4: Våra inledande dagar i huvudstaden är över, och det är dags att börja språkresan på riktigt. Mot Alicante!

Guidad tur i Alicante

Du och din språkresegrupp åker tillsammans med era STS-ledare till Alicante och får en guidad tur av staden. Här får ni chans att bekanta er med varandra och med staden som ni ska bo i under de kommande veckorna. I Alicante finns det massor att se, och du kommer snabbt bli förälskad i staden.

Badäventyr på Acuopolis

Förbered dig på en dag full av skratt, bad och vattenrutschkanor! Vi besöker en av Spaniens bästa vattenland, Acuopolis, där det finns enorma vattenrutschkanor, avslappningsområden och massor av pooler. På Acupolis finns det definitivt någonting för alla, och en otroligt rolig dag väntar dig!

Utflykt till Valencia

Vi besöker den populära fotbollsstaden Valencia, Spaniens tredje största stad. Vi får en guidad tur där vi får se stadens mest kända sevärdheter. Valencia är en otroligt fin stad, med en vacker kustremsa, klart vatten och höga berg. Efter vårt besök här kommer du definitivt vilja resa tillbaka.

1_Group-Hug_8145.jpg

Strandaktiviteter

Självklart ingår det massor av sol, bad och strandhäng på vår språkresa till Alicante. Dina STS-ledare anordnar flera roliga lekar och spel på stranden, och självklart finns det även tid att bara slappa under parasollen.

Sportaktiviteter

Några gånger i veckan är det dags att ta på träningskläderna och träna tillsammans. Vi spelar volleyboll, basket och fotboll. Prata med dina STS-ledare om det är någon speciell sport som du vill testa så försöker de orda det.

Kvällsaktiviteter

Varje kväll anordnas det olika kvällsaktiviteter på campus för alla STS-studenter. Vi umgås, tittar på film, spelar spel och har det roligt tillsammans. Under minst en av kvällarna kommer dina STS-ledare fixa en grillkväll på stranden, en aktivitet som har varit väldigt uppskattad bland tidigare studenter. Kan det bli bättre?

Om Alicante

Alicante är ett av Spaniens populäraste turistresmål. Här kan du kombinera strandliv och shoppingturer med 3 000 år av händelserik historia. Slottet Santa Barbara blickar ut över staden från ett högt berg och de pittoreskt trånga gatorna i gamla stan är perfekta när solen är för varm.

Vår skola på Alicante University är ny och modern. Det finns även träningsmöjligheter i gymmet på campus och en pool. Det här är en perfekt plats att fördjupa dina spanskakunskaper tillsammans men en massa nya kompisar.

Fritid i Alicante

Efter skolan finns det gott om tid att umgås på stranden, sola och bada. Vi träffas också och strosar genom den vackra gamla stan och längs strandpromenaden, Explanada de España.

Värdfamilj eller campus?

Båda alternativen har sina fördelar! Att bo hos en lokal familj är ett utmärkt sätt att uppleva Spaniens kultur inifrån, medan campuslivet innebär att bo ihop med klasskamrater och ledare, samt att ha nära till skolan och alla dess faciliteter. Det är upp till dig!


8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg 8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg

Vi ringer upp dig

Om du har frågor eller vill att vi ska kontakta dig kan du lämna ditt telefonnummer, så ringer vi upp dig så fort som möjligt!


1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg 1_Malta_FernandezCruise_DSC_7141.jpg

Beställ en kostnadsfri broschyr

Klassisk språkresa, äventyrsresa, sportresa eller lifestyleresa? Läs om hela utbudet i vår inspirerande broschyr!

Frågor & Svar

 • Vad för slags språkresor finns det?

  Resan kan kombineras på olika sätt. STS-koncepten är:

  Språkresor – på den här språkresan har du lektioner på förmiddagen eller eftermiddagen och roliga aktiviteter och utflykter under resten av dagen.. Den här resan kan kombineras med sportkurser (eller kurser i fotografering och mode) på flera av våra destinationer. För den här restypen erbjuder vi också intensivkurser och kurser som är särskilt utvecklade för personer med dyslexi.

  Läs mer om Språkresor här

  Äventyrsresor – det här är en mycket populär språkresa som inte innehåller vanlig traditionell inlärning. Den här kursen är fylld av aktiviteter, utflykter och äventyr.

  Läs mer om Äventyrsresor här

  Sportresor – den här resan fokuserar på din favoritsport. Om du väljer Sportresor kan du få ut det mesta av din språkresa genom att kombinera ditt intresse med engagerande och lärorika lektioner.

  Läs mer om Sportresor här

  Lifestyleresor - den här resan fokuserar på din favorithobby eller om du bara vill åka iväg och få lite egen fritid.

  Läs mer om Lifestyleresor här

 • Hur ser språklektionerna ut?

  Det känns definitivt inte som de vanliga språklektionerna hemma. Våra lärare tar hänsyn till att du befinner dig i det land där språket talas. Vi gör olika gruppövningar och aktiviteter och allt sker tillsammans med dina nya vänner från hela världen. Dina läxor kan exempelvis vara att berätta för dina klasskamrater om middagen du och din värdfamilj hade igår kväll.

 • Kan jag bo med min kompis?

  Absolut, vi placerar kompisar och syskon som vill bo i samma värdfamilj, samma gäller för boende på resort och campus. Det är dock väldigt viktigt att du meddelar oss om detta i god tid innan, gärna när du bokar din resa. Upp till fyra vänner eller syskon kan bo tillsammans.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Kan vem som helst åka på en språkresa med er?

  Vi gör allt i vår makt för alla att kunna åka på sin drömresa. Det är därför viktigt att du informerar oss om du har några sjukdomar, allergier eller funktionshinder. Med den här informationen i åtanke kan vi hitta en lösning som passar dig perfekt. Vi har värdfamiljer som har erfarenheter när det gäller till exempel diabetes och allergier, och som är väl informerade när det gäller läkemedel, kost och olika livsstilar.

  Läs mer under bokningsinformation

 • Hur mycket kan jag lära mig?

  Eftersom du är omgiven av språket överallt – hemma, i skolan och på fritiden, lär du dig hela tiden. Det som du lär dig i klassrummet är bara en del av utbildningen. Du får även lära dig mycket när du övar språket efter skolan, när du umgås med din värdfamilj, när du shoppar eller när du köper glass.

  Läs mer om STS Progressive Learning

 • Hur bokar jag?

  Steg 1 - Välj Destination

  Steg 2 - Välj bland kurser och aktiviteter på ditt valda resmål.

  Steg 3 - Boka! 

  Psst! Du vet väl om att du även kan välja att räntefritt avbetala din resa? Se här

Öppet må–to 9–19, fr 9–17 Mer information

Besök oss
STS Education AB Göteborg
Kyrkogatan 48 – NK-huset
411 08 Göteborg
STS Education AB Stockholm
Kindstugatan 1
111 31 Stockholm

© STS Education AB 1958–2018