Språkresor 15–18 år
Pärlan på den vita kusten

Språkresa till Alicante

Alicante är en vacker, historisk och dynamisk stad med fantastiska stränder och en härlig energi. Spendera din sommar här och lär dig spanska, lär känna ungdomar från andra länder och njut av det soliga vädret.

En språkresa till Alicante är en unik upplevelse. Du får en blandning av språkträning och nya upplevelser i solen. Du får träffa människor från andra delar av världen och tillsammans får ni upptäcka allt som staden har att erbjuda. Du får träna din spanska i vardagliga situationer när du deltar i roliga aktiviteter och besöker fascinerande platser i Spanien, bland annat den fantastiska huvudstaden Madrid. Alicante är den perfekta platser för ett sommaräventyr som du aldrig kommer glömma.

Lär dig spanska i Alicante

Det är ingen hemlighet att det bästa och mest effektiva sättet att lära sig ett språk är genom att befinna sig på en plats där det talas. Du är omgiven av språket och får möjlighet att träna ditt tal i vardagliga situationer. På vår klassiska spanskakurs i Alicante får du den perfekta blandningen av lektioner i klassrummet och ett fullspäckat schema med aktiviteter och utflykter, och det finns självklart tid att bara ta det lugnt på stranden. Spanjorer är ofta öppna och vänliga och kommer mer än gärna prata med dig och hjälpa dig att träna på språket. Första dagen kommer du få göra ett placeringstest för att se till att du hamnar i rätt grupp för din nivå så du får ut det mesta av dina lektioner. Kursens fokus ligger på att förbättra alla aspekter av din spanska: du kommer utöka ditt ordförråd, förbättra ditt uttal och grammatik och få ett bättre flyt i språket.

Highlights

  • Några av Spaniens bästa stränder
  • 3 000 år av historia
  • Den imponerande Castillo de Santa Bárbara
  • Fängslande historisk stad
  • Roliga festivaler året runt
  • Vänlig och välkomnande befolkning

Våra program

Spanska i Alicante
Alicante, Spanien
  • Ålder 15-17
  • Campus/värdfamilj
  • Spanska
  • Gruppresa

Anmäl dig till ett infomöte

Beställ kostnadsfri broschyr!

Beställ vår broschyr nu och läs allt om STS Språkresor, våra destinationer och tiden utomlands som kommer att bli ditt livs största äventyr!

Att bo i Alicante

I Alicante kan du välja mellan att bo hos en värdfamilj eller på campus. Båda alternativen har sina fördelar, så här kommer några saker som du kan tänka på när du ska välja var du ska bo. När du bor hos en värdfamilj får du en unik chans att upptäcka det spanska vardagslivet och lära känna kulturen på djupet. Du får också träna på din spanska tillsammans med människor som har språket som modersmål. När du bor på campus får du spendera mer tid med de andra språkreseeleverna och får testa på universitetslivet. Både frukost och middag ingår, var du än väljer att bo.

Aktiviteter

På din språkresa i Alicante får du den perfekta kombinationen av spanskalektioner och roliga aktiviteter och utflykter. Alla aktiviteter leds av erfarna och engagerade STS-ledare. Det ingår massor av roliga aktiviteter på din resa, som en helg i Madrid, en guidad tur i Alicante, ett besök på vattenparken Aquopolis och en utflykt till Valencia. Du får också chansen att testa olika sporter och strandaktiviteter vilket är ett perfekt sätt att umgås med dina nya kompisar.

Tillval

Få ut det mesta av din språkresa i Alicante genom att lägga till vårt populära STS Explorer Pass och få tillgång till massor av extra aktiviteter. Med Explorer Pass i Alicante får du chansen att uppleva en av Europas största nöjesparker, Terra Mitica. Du besöker även Tabarca, en vacker ö med en charmig fiskeby, fantastiska stränder, grottor och goda skaldjur.

Snabbfakta

Språk: Spanska
Invånare: 330,000
Valuta: Euro (EUR)
Landskod: +34

Ett av mina bästa minnen från Alicante var gemenskapen i gruppen. Även om vi var 65 stycken så lärde vi känna varandra jättebra! / Amanda

Om Alicante

Alicante är en vacker stad på Spaniens Costa Blanca och är en av landets populäraste destinationer med över tre miljoner besökare om året. Området runt Alicante har varit bebott i över 7000 år, och dess långa historia går tydligt att se i stadens arkitektur. Det är dessutom en mycket aktiv stad med många utomhusaktiviteter, vackra stränder, mysiga kaféer och butiker och museer i världsklass. Det finns helt enkelt ingenting som slår atmosfären i den här vackra kuststaden.

Att resa till Alicante

Flyg- eller tågbiljetter är inte inkluderat i priset. Du bokar din egen transport och reser på egen hand till och från din destination. Det betyder att du kan välja det resealternativ som passar dig bäst. STS tar hand om transfer från och till flygplatsen eller tågstationen på din destination, så det är viktigt att du delger oss dina ankomst- och avgångstider.

Vi vill att du anländer mellan 9.00 och 16.00 samma dag som din kurs startar. Vi ber dig dock att vänta med biljettbokningen tills vidare då kursdatum är fortfarande preliminära. Vi meddelar dig så fort datumen är bekräftade.