Empowering young people since 1958

5 anledningar att åka på språkresa

Tue Apr 16 2024

Vill du bli bättre på ett främmande språk, få nya vänner och lära känna ett annat land och en annan kultur? Då ska du resa på språkresa! Att lära sig ett språk på en plats där det talas är så väldigt mycket effektivare och roligare än hemma i skolan. Dessutom så växer du som människa när du reser utomlands utan din familj, kanske för första gången. Så förutom sol och bad finns det många fördelar med att åka på en språkresa. Här har vi samlat de allra bästa anledningarna att välja ett sommarlov utöver det vanliga.

  1. Du blir mer självständig och trygg
    När du åker på språkresa och ger dig ut på egna äventyr måste du helt enkelt ta ett eget ansvar. Det blir ett tillfälle att visa att du kan klara dig själv, eftersom du inte bara måste hantera nya situationer, nya kulturer och ett nytt språk – du måste också anpassa dig till en helt ny gruppdynamik. Att stå på egna ben gör dig mer mogen och förbättrar din förmåga att ta dig an nya utmaningar. Du får ett större självförtroende och lär dig att ha ett öppet sinne.
  2. Du får bättre språkkunskaper
    Även om du läser språk i skolan är det stor skillnad mellan vanlig klassrumsundervisning och hur du lär dig språk på språkresan. Att öva på ett språk i ett land där det talas ger dig ett försprång, inte bara när det kommer till grammatik eller ordförråd, utan även olika uttryck, kroppsspråk och förståelse. Du hör språket runt dig, läser det överallt och använder det när du köper glass, kaffe eller något annat. Plötsligt behöver du inte fundera utan bara pratar på.
  3. Du får vänner från hela världen
    På en språkresa får du nya internationella vänner, oavsett om du åker ensam eller med en kompis eller två. Du kommer att träffa tjejer och killar i olika åldrar från olika länder. Låt dig inspireras av dem, dela med dig av dina tankar och idéer och håll kontakten. Ett internationellt nätverk är ovärderligt, både privat och när du studerar eller jobbar. Som när du reser nästa gång och kan få sova på en soffa hemma hos en vän, i stället för på hotell!
  4. Du lär känna en ny kultur
    När du åker på språkresa får du uppleva mycket mer av landets kultur än på en vanlig semester. Genom att se på din egen kultur med nya ögon lär du dig mycket om dig själv. Vad gillar du med ditt hemland? Är det något som borde vara annorlunda? Vad skiljer sig mot värdlandet? Du har också lokala lärare som tar med sin kultur in i klassrummet och du kanske får uppleva nya sätt att lära sig saker.
  5. Du ser och upplever helt nya saker
    När du åker på språkresa ingår det alltid en massa roliga aktiviteter. Du får se spännande sevärdheter, intressanta storstäder, åka på shoppingturer och mycket mer! På vissa orter kan du också välja att lära dig någonting nytt, som att ta dykcertifikat till exempel.

Är du intresserad av att åka på språkresa? Har du frågor? Tveka inte att kontakta oss - vi hjälper dig att uppleva ditt livs bästa, roligaste och mest äventyrliga sommar!

Läs också vårt inlägg om de vanligaste frågorna om en språkresa!